Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

SCAM ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ!!!

- Advertisement -

Tα διάφορα Facebook scams έχουν κατακλύσει το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο(Facebook). Στο παρελθόν έχουμε δει μερικά από αυτά (π.χ. Steve Jobs), το συγκεκριμένο όμως παραπλανητικό μήνυμα είναι πραγματικά ικανό να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο έμπειρους χρήστες.

 H απάτη μιμείται την διαδικασια ασφαλείας του Facebook που όταν υποπέπτει κάποιος για ανάρμοστη συμπεριφορά το σύστημα προειδοποιεί οτι παρεβαίνει τους Όρους Χρήσης.
Έτσι λοιπόν με μορφή email, κατηγορεί το χρήστη ότι έχει παραβεί τους “Όρους Χρήσης” του κοινωνικού δικτύου, προσβάλλοντας ή παρενοχλώντας άλλους χρήστες, φροντίζοντας να τον ενημερώσει ότι ο λογαριασμός του θα διαγραφεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.
Σε εκείνο το σημείο, το email θα σας μεταφέρει σε μια υποτιθέμενη σελίδα “Απενεργοποίησης Λογαριασμού”, η οποία ζητά προσωπικές λεπτομέρειες για τον ίδιο, καθώς και πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας του για να γίνει η απαραίτητη εξακρίβωση.
Πέρα από την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, μόλις κάποιος πέσει στην παγίδα, το email αποστέλλεται αυτομάτως στους φίλους του, με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Ελέγξτε  λοιπόν πολύ προσεκτικά τα διάφορα email που λαμβάνετε καθώς και τα περίεργα μυνήματα που σας αποστέλλονται  μέσω του Facebook.
Πηγή:  dailymail
          

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog