Τις ευθύνες του υπουργείου Οικονομικών αναδεικνύει η ομολογία αποτυχίας του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου στην Καθημερινή της Κυριακής…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη συνέντευξη του: «Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και μηχανισμών του συγκεκριμένου υπουργείου, αλλά είναι και όλοι αυτοί που έκαναν τις κομπίνες και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, εξαπατώντας και κλέβοντας το Δημόσιο, χωρίς κανείς να την πληρώσει».
Αντίστοιχα, ο κ. Πάγκαλος καταλογίζει ευθύνες και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το γεγονός ότι μπορεί «ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία».

Και ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει με έμφαση: «Έχοντας επί χρόνια αγωνιστεί για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα» και κάνει λόγο για «ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές, κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, να μην πω τρομοκράτες».