Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καρέ – καρέ το τι συμβαίνει στον γυναικείο εγκέφαλο κατά τον οργασμό!

- Advertisement -
Πολλοί θα ήθελαν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών κατά τη διάρκεια ενός οργασμού τους. Έτσι, οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας εικόνες σάρωσης του εγκεφάλου, δημιούργησαν ένα βίντεο με το πώς αντιδρά ο γυναικείος εγκέφαλος μέχρι τη στιγμή της ερωτικής κορύφωσης…
O καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey, Barry Komisaruk, με την ομάδα του παρακολούθησαν τον εγκέφαλο μιας γυναίκας την ώρα του οργασμού με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας.
Οι επιστήμονες κατάφεραν να αποτυπώσουν και να “παγιδεύσουν” ογδόντα ξεχωριστές περιοχές του εγκεφάλου που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά εγκεφαλογραφήματα με πραγματικές απεικονίσεις εγκεφάλων των γυναικών κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου του οργασμού, της κλιμάκωσης ,του peak- ενός ή επαναλαμβανόμενου-, και της σταδιακής επαναφοράς του σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα απ’την κορύφωση της ηδονής.
Η κλίμακα που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες ήταν χρωματική. Άρχισαν από το σκούρο κόκκινο που έδειχνε την αρχή του ερεθισμού, στη συνέχεια πέρασαν στο πορτοκαλί και το κίτρινο και στο τέλος -δηλαδή την κορύφωση- έφτασαν στο λευκό.

“Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να κατανοηθεί πώς ο οργασμός συσσωρεύεται από την διέγερση των γεννητικών οργάνων και ποια είναι αυτά τμήματα του εγκεφάλου που κινητοποιούνται”, δήλωσε ο καθηγητής Komisaruk.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο επιστημονικό συμπέρασμα. Το πώς ενεργοποιούνται οι γυναικείες  εγκεφαλικές περιοχές για να επιτύχουν την “συμφωνία των αισθήσεων”, όπως την ονόμασαν οι ερευνητές, με την ένταση, το ρυθμό της κλιμάκωσης, και τη διακλάδωση στα εγκεφαλικά μονοπάτια, αυτό είναι μια άλλη άβυσσος, παραδέχθηκαν οι ειδικοί.
*cosmo

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog