Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σάλος για τα περί καταθέσεων βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες

- Advertisement -

Σάλο προκάλεσε χθες στη Βουλή η δήλωση στην τηλεοπτική εκπομπή «Ερευνα» του Παύλου Τσίμα του βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη ότι καθυστερεί μια φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Ελβετίας επειδή, κατά την άποψή του, «πολλοί βουλευτές….

δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία». Μετά την καταγγελία αυτή – αλλά και την κατάθεση σχετικής ερώτησης των βουλευτών της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου και Κώστα Τζαβάρα – ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας χθες με δημοσιογράφους έκανε γνωστό ότι ο ίδιος σε επικοινωνία του με τον κ. Ζησιάδη έλαβε την απάντηση ότι ο ελβετός βουλευτής δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για τους έλληνες συναδέλφους του, δεν θυμόταν εάν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις και πως δεν ξέρει τι τελικά προέκυψε από το μοντάζ της εκπομπής.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, που βγήκε στον αέρα στις 16 Νοεμβρίου 2011, ο βουλευτής του ελβετικού Κοινοβουλίου υποστηρίζει πως, όταν είχε ρωτήσει την ελβετίδα υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα χρήματα Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, αυτή του απάντησε ότι «η συγκεκριμένη χώρα από το 2005 είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και έξι χρόνια κωφεύουν».

Ο ίδιος εξάλλου απέδωσε αυτή την πρακτική της Αθήνας στην κατάθεση χρημάτων που ανήκουν «σε δεξιούς βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ» και νομίζει ότι «τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Πάντως ο κ. Πετσάλνικος έκανε επίσης γνωστό ότι από τις 15 Νοεμβρίου ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, ζήτησε εγγράφως από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog