Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε ποιόν είναι αφιερωμένο το σημερινό λογότυπο της google;

- Advertisement -

Η  Google  σήμερα 30 Νοεμβρίου του 2011 γιορτάζει τα 176α γενέθλια του Μαρκ Τουέιν, του γνωστού σε όλο τον κόσμο Αμερικάνου συγγραφέα, με ένα doodle που απεικονίζει μια σκηνή από το περίφημο βιβλίο του συγγραφέα “Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ”…

Με ένα τεράστιο σήμα, που καλύπτει όλο το πλάτος της οθόνης, σήμερα η Google, απεικονίζει μία στιγμή από το μυθιστόρημα στο οποίο ο πρωταγωνιστής Τομ και ο φίλος του Μπεν να ασπρίζουν ένα φράχτη και γράφουν την λέξη «Google» με το πινέλο τους.

Ο συγγραφέα παραμένει μια επιβλητική φιγούρα στην αμερικανική λογοτεχνία και τα έργα του έχουν μια διαχρονική αξία.

Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1835 στο πόλη της Φλόριντα, Μιζούρι. Ο Τουέιν έγραψε τον Τομ Σόγιερ το 1876 και ουσιαστικά την συνέχειά του “Οι περιπέτειες Huckleberry Finn”, το 1885. Τα δύο μυθιστορήματα είναι τα πιο διάσημα έργα του και συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο αγαπημένων παραμύθιων της Αμερικής.

Η σκηνή από Τομ Σόγιερ που επιλέχθηκε από την Google για να γιορτάσει την επέτειο της γέννησης του δημιουργού απεικονίζει τον Tom να βάφει τον φράκτη ως τιμωρία από τη θεία Πόλυ γιατί λερώσετε τα ρούχα του σε μια μάχη με ένα αγόρι από το Σεν Λούις.
Ο Twain αγαπήθηκε για το πλούσιο χιούμορ του και έντονη κοινωνική κριτική για τη ζωή κατά την προ-αστική περίοδο πολέμου, και φυσικά για την πρωτοποριακή χρήση της καθομιλουμένης στα έργα του.
Το αληθινό όνομα του Μαρκ ΤουέΪν, του συγγραφέα των «Περιπετειών του Τομ Σόγερ» (1876) και των «Περιπετειών του Χάκλμπερι Φιν» (1884), ήταν Σάμιουελ Λάνγκχορν Κλέμενς. Το συγγραφικό του ψευδώνυμο το υιοθέτησε υπογράφοντας μια χιουμοριστική ταξιδιωτική εντύπωση, το 1863. Ο Τουέιν κέρδιζε χρήματα δίνοντας διαλέξεις σατιρικού περιεχομένου πολύ προτού γίνει διάσημος ως μυθιστοριογράφος.
Πριν γίνει συγγραφέας υπήρξε πιλότος σε ποταμόπλοια στο Μισισιπή. Προσπάθησε κατά καιρούς να ασχοληθεί επιχειρηματικά με την τυπογραφία, κάτι που τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή.
Έχει πει:
Το να κόψει κανείς το κάπνισμα, είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Εγώ προσωπικά, το έχω κόψει πάνω από 100 φορές.
Κουράγιο δεν είναι η έλλειψη φόβου. Είναι να δρας σε πείσμα του (φόβου).
Κλασικό είναι ένα βιβλίο το οποίο όλοι υμνούν, αλλά κανείς δεν το έχει διαβάσει.
Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε.
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει· ή που θα έπρεπε να το κάνει.
Μπορώ να διδάξω στον καθένα πώς να αποκτήσει αυτό που θέλει στη ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω κανέναν που να ξέρει τι θέλει.

madata.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog