Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόβει βόλτες στο Αιγαίο τούρκικη κορβέτα

- Advertisement -

Σε δέκα ελληνικά νησιά περιέπλευσε τουρκική κορβέτα, ξεκινώντας το ταξίδι – πρόκληση το βράδυ της Τετάρτης. Η αφετηρία έγινε από Σμύρνη. Συναγερμός στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης…
Συνεχίζονται οι προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο και αυτή τη φορά αφορούν σε “βόλτα” πρόκληση τουρκική κορβέτας σχεδόν σε όλο το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τουρκική κορβέτα ξεκίνησε από το λιμάνι της Σμύρνης με σκοπό να πλεύσει προς την ανατολική Μεσόγειο και αντί να πλεύσει προς τα τουρκικά παράλια, ή έστω να κινηθεί σε μια ευθεία, έφτασε πάλι λίγα ναυτικά μίλια από τις ακτές της Αττικής και περιέπλευσε τουλάχιστον δέκα ελληνικά νησιά μέσα στη νύχτα.

Η τουρκική κορβέτα βγήκε από το λιμάνι της Σμύρνης το απόγευμα της Τετάρτης. Περίπου στις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα κινούμενη μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου.

Το τουρκικό πολεμικό συνέχισε να παραβιάζει την ελληνική χωρική θάλασσα για ώρες. Μετά το στενό του Κάβο Ντόρο κινήθηκε ανάμεσα στην Κέα και την Κύθνο.

Αν και δεν επρόκειτο για επιβατηγό πλοίο, η τουρκική φρεγάτα προσέγγισε τη δυτική πλευρά της Μήλου και ξαφνικά περίπου τα μεσάνυχτα έστριψε με ανατολική πορεία κινούμενο νότια της Μήλου.

Ουσιαστικά, η τουρκική κορβέτα περιέπλευσε την Μήλο κινούμενη πάντοτε εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας. Σειρά είχε στη συνέχεια η Σαντορίνη όπου το πλήρωμα της Beykoz κατηύθυνε το πλοίο και πάλι σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αφού πέρασε μεταξύ της Σαντορίνης και της Ίου, περίπου στις έξι το πρωί της Πέμπτης η τουρκική κορβέτα βγήκε σε διεθνή ύδατα βορειοανατολικά της Ανάφης.

Το τουρκικό πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Σύμη.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπάτε σκύλοι αλέστε…κ μένα η κουτσομπόλα γειτόνισα ερχεται σπίτι μου όποτε της γουστάρει…ρίχνει μια επιθεώρηση αν εχω σκόνη στα έπιπλα…κ φεύγει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog