Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

- Advertisement -

H 1η Δεκέμβρη είναι παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Περισσότερο αποτελεί παγκόσμια ημέρα υπενθύμισης ότι το πρόβλημα για την ανθρωπότητα υπάρχει και μας αφορά όλους.
Η Ελλάδα, δεν δικαιούται να εφησυχάζει…



Αύξηση-σοκ στα κρούσματα AIDS καταγράφεται στην χώρα μας, με τους ειδικούς να αποδίδουν την έξαρση του φαινομένου στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών αλλά και στην ανεξέλεγκτη πλέον πορνεία στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο συνολικός αριθμός HIV οροθετικών ατόμων που δηλώθηκαν στην Ελλάδα μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2011 ανέρχεται σε 11.340. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των οροθετικών στη χώρα υπολογίζεται να είναι σχεδόν τριπλάσιος, καθώς υπάρχει ο λεγόμενος «κρυφός αριθμός» όσων ζουν με τον ιό και είτε δεν το γνωρίζουν γιατί δεν έχουν εξεταστεί, είτε δεν το έχουν δηλώσει.

Ο εφησυχασμός που κυριαρχεί για το θέμα σήμερα, ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την εξάπλωση του ιού. Οι συνεχείς αυξητικές τάσεις και η αλλαγή των χαρακτηριστικών της επιστήμης καθιστούν αναγκαία την επαγρύπνηση των φορέων δημόσια υγείας.

Στη χώρα μας, με παντελή έλλειψη προγραμμάτων αγωγής υγείας, υπάρχει άμεση ανάγκη ενεργοποίησης των προγραμμάτων ενημέρωσης γύρω από το HIV/AIDS, που θα απευθύνονται στους νέους και θα εντάσσονται στο σχολικό πρόγραμμα ως τμήμα ευρύτερων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας. Η ενημέρωση θα πρέπει να έχει στόχο τόσο την αποφυγή νέων μολύνσεων από τον ιό, όσο και τη μη ρατσιστική αντιμετώπιση των οροθετικών συμπολιτών μας.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog