Επιτέλους λίγο φως στο απίστευτο αλαλούμ
με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, όπως τις έδωσε ο κ. Καπελέρης, Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα.

Η ταλαιπωρία όμως συνεχίζεται. Οι πολίτες με λάθη ή χωρίς στο χαράτσι θα πρέπει να πληρώσουν και έχουν δρόμο, τουλάχιστον δυο μηνών μπροστά τους μέχρι να βρεθεί μια οριστική άκρη.

Τι πρέπει να κάνετε:

Όποιοι έχετε εντοπίσει λάθη σε παλαιότητα, τιμή ζώνης ή τετραγωνικά θα πρέπει να κάνετε αίτηση στον αρμόδιο δήμο ως τις 20 Ιανουαρίου 2012.

Μετά από έλεγχο οι καταστάσεις θα πάνε στις 27 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ θα γίνει και επενέλεγχος και από τη ΓΓΠΣ και ως 10 Φεβρουαρίου θα επιστρέψουν στη ΔΕΗ που στη συνέχεια θα εκδώσει τους νέους λογαριασμούς.

Αν υπάρξουν διαφορές θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς το 2012, αν πάλι έχει γίνει μικρότερη χρέωση θα προστεθεί στους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Τι θα γίνει με όσους δικαιούνται απαλλαγή ή μειωμένο τέλος

Θα συσταθεί επιτροπή σε κάθε ΔΟΥ για να κρίνει σε ποιούς από τις ευπαθείς ομάδες δεν θα διακοπεί το ρεύμα ή θα πληρώσουν μειωμένο το χαράτσι.

Η επιτροπή δεν θα επισκέπτεται τους δικαιούχους, αλλά θα πρέπει εκείνοι να πάνε στη ΔΟΥ για τη σχετική αίτηση για απαλλαγή η μείωση.
Και αυτοί οι πολίτες πρώτα θα κληθούν να πληρώσουν και ύστερα θα γίνουν οι διορθώσεις.
Η εγκύκλιος ωστόσο δεν περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία μένει να καθοριστούν… στο μέλλον.

Ο κ. Καπελέρης διαβεβαίωσε πάντως ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να θεσπιστούν τα εισοδηματικά κριτήρια, που σίγουρα θα δώσουν έναν “μπούσουλα” για να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορη και λίγο πιο απλή για τους πολίτες.