Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

- Advertisement -

Κατόπιν των αρνητικών εξελίξεων που αφορούν την λειτουργία της παιδικής Θεατρικής σκηνής του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων με την αναστολή λειτουργίας του με απόφαση του Δ.Σ του Ν.Π «Προμηθέα» την 1-12-2011 ,καθότι είχε ανακοινωθεί δημοσίως η πρεμιέρα της την Κυριακή 4-12-2011 με το έργο «έως την άκρη του κόσμου» και αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για το Δήμο μας ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…

Όπως κάνετε δεκτή την πρότασή μου :Να λειτουργήσει είτε από τον προϋπολογισμό του Δήμου ή με στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ,όπου μπορεί να λειτουργήσει  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.
Είναι γνωστό ,ότι υπο την αιγίδα  της Περιφέρειας Πελοποννήσου –και είναι προς τιμή της αυτό- έχουν υποστηριχθεί αρκετές πολιτιστικές δράσεις σε επίπεδο Νομού και περιφερειακά.
Θα συνιστούσα στον Κ. Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Ν.Π «Προμηθέα» να επικοινωνήσουν ΆΜΕΣΑ με τον Περιφερειάρχη Κ. Τατούλη  ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας, γιατί η λειτουργία της συγκεκριμένης παιδικής θεατρικής σκηνής είναι καινοτομία , είναι επιτυχημένη από την ίδρυσή της από την Δημ. Αρχή του Κ. Γκιώνη αποτελεί κόσμημα για το Δήμο μας, προάγει τον πολιτισμό στο τόπο μας και προσφέρει πολιτιστική εκπαίδευση στη μαθητιώσα νεολαία σε καιρούς χαλεπούς.
Είναι κρίμα για τον Δήμο μας να μην προωθείται ο Πολιτισμός.

                                                                                 Μαρία Πρωτοπαππά
                                                                              Δημοτική Σύμβουλος
                                                                           της Παρέμβασης Πολιτών
                                                              Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …η χωρα που γεννησε το θεατρο και τον πολιτισμο εν γενει, ειναι και η χωρα που το ποδοπατα, το απαξιει και το ακυρωνει… τι θα ελεγε αραγε ο Αριστοφανης για την μικροτητα και την υποκρισια των σημερινων ελληνων…??…

  2. η Παιδική Σκηνή ετάφη επισήμως,πρός τέρψιν μερικών και με έγγραφη απόφαση η οποία θα δημοσιευθεί,για να αναλαμβάνουν και την ευθύνη της απόφασης τους οι υπογράφοντες…

  3. Οπως ,παντα στα φλεγοντα ζητηματα του τοπου μας ,παρουσα με τις παρεμβασεις της ,η κ. Πρωτοπαππα ,πιστευω να τυχουν ανταποκρισης απο τους ιθυνοντες της δημοτικης αρχης και ειδικως απο τον περιφερειαρχη κ. Τατουλη.
    Ο πολιτισμος του καθε τοπου ,ειναι και , αυτος που τον προσδιοριζει και τον χαρακτηριζει.
    Οι προσπαθειες να ενταθουν ,η παιδικη σκηνη ,πρεπει να συνεχισει να δινει το παρον ,το χαμογελο στα χειλη των παιδιων ,δεν πρεπει να σβησει.

  4. ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ .ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ….ΘΑ ΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!!!!!

  5. Απιστευτο ,γιατι τοσες δυσκολιες ?
    Τι συνεβη και προεκυψε δευτερη αναβολη?
    Μηπως ,δεν κανετε κατι σωστα ?
    Ελπιζω ,την επομενη φορα να ειναι και οριστικο.
    Δεν θελω να πιστεψω οτι κατεβασατε τα ρολλα ,αυτο θα ειναι περα απο καθε αρρωστημενη φαντασια .
    Αν θελετε ,θα ηθελα την αποψη σας .
    ευχαριστω

  6. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η Κ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ Η ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΕΠΙ ΓΚΙΩΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΣΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ?ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙ!ΜΟΝΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ..

  7. Απαντώντας στον "ανώνυμο" που έγραψε πιο πάνω, και επειδή θεωρώ πως το να καταγγέλεις κρυμμένος πίσω απ'την ανωνυμία, ειναι τουλάχιστον θρασύδειλια, γιαυτό επώνυμα απαντώ, ως ηθοποιός κ συνεργάτης της παιδικής σκηνής από την ιδρυσή της μέχρι και σε αυτη την παράσταση, πως το προαναφερόμενο μπατζετ των προηγούμενων ετών δεν στάθηκε εμπόδιο για την πραγματοποίηση πολύ καλών παραστάσεων, ενώ αντίθετα φέτος που μειώθηκε στο 1/4, παρόλαυτα η παράσταση αναβλήθηκε, πράγμα που σημαίνει πως το οικονομικό μάλλον δεν ήταν τελικά το ζητούμενο.
    Είναι τυχαίο ότι επί δημαρχίας Γκιώνη η παιδική σκηνή λειτουργούσε κ έκανε την διαφορά με παραστάσεις ισάξιες κ καλύτερες από αυτές της αθήνας?
    Και αναρωτιέμαι τώρα τι φταίει:
    Φταιεί ο τωρινός Δήμαρχος?
    Φταίει ο προμηθέας?
    Φταίει το ΔΣ?
    Ας πάρει επιτέλους κάποιος την ευθύνη.
    Εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι φταίει, αλλά αν αφήσουμε το κυνήγι μαγγισών εύκολα θα καταλάβουμε πως απλά κάποιοι αποφάσισαν να μην συνεχιστεί η παιδική σκηνή για τους λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν.
    Αποτέλεσμα είναι πως μετά από 2 μήνες καθημερινών προβών, με μετακινήσεις Αθήνα- Λουτράκι για το μεγαλύτερο μέρος του θιάσου, να μας ανακοινωθεί 2 μέρες πριν την πρεμιέρα πως λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.Γιώργος Μοσκιού

  8. οι προσπάθειες και η σκληρή δουλειά αμοίβονται !!!!!!! συμπαραστέμαι στις προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν δουλέψει,που έχουν κάνει χιλιόμετρα πνευματικής και σωματικής προσπάθειας για να μπορούν κάποιοι να καρπώνωνται και να απολαμβάνουν……. πιστεύω οτι όλα θα εξελιχθούν προς όφελος της ομάδας σας!!!!!

  9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ..ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ..
    ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ; ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΡΕΛΛΑ
    ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΔΗΜΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog