Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μέρκελ όρισε υφυπουργό… για την Ελλάδα!

- Advertisement -
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η Γερμανίδα καγκελάριος όρισε υφυπουργό

… Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα» , «εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» ορίστηκε από την κ. Μέρκελ ο υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης της κ. Μέρκελ με εμπειρία στη διαχείριση των οικονομικών.
Η εντολή της Καγκελαρίου προς στον υφυπουργό της κ. Φούχτελ είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία (!) και συνεργασία (!) στη βάση συγκεκριμένων στόχων. Ως όχημα θα αξιοποιηθούν ακόμα και οι αδελφοποιήσεις πόλεων (!)
Το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη.
Προς άμεση υλοποίηση προγράμματα 16 δισ. ευρώ
Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να ρίξει ο υφυπουργός… Ελλάδας στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων. Σύμφωνα με τον Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση, με κονδύλια 16 δισ. ευρώ να «περιμένουν» τις συγκεκριμένες μελέτες ώστε να εκταμιευτούν.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων, τουριστικές εγκαταστάσεις, ενώ νέα πνοή σχεδιάζεται να δοθεί στο θεσμό της αδελφοποίησης πόλεων που δε μείνει στην ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών αλλά θα πλαισιωθεί με συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο για την υλοποίηση των προγραμμάτων υποδομών.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog