Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Aύριο ξεκινά το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κόρινθο!

- Advertisement -


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 1 Δεκεμβρίου 2011
ΕΝΑΡΞΗ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορίνθου και Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Η οργανωτική επιτροπή μετά από πολύμηνη προετοιμασία παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Πρωταγωνιστής του Φεστιβάλ είναι αδιαμφισβήτητα ο Ανεξάρτητος Ελληνικός Κινηματογράφος, ο οποίος εκπροσωπείται με δεκαπέντε από τις συνολικά σαράντα ταινίες της διοργάνωσης. Ωστόσο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στις χώρες προέλευσης των υπολοίπων ταινιών, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ινδία και τη μακρυνή Ινδονησία!
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν δύο παγκόσμιες πρεμιέρες παρουσία των σκηνοθετών τους: τη γερμανική ταινία Big Black του Όλιβερ Κιρ με πρωταγωνιστές τον Ντέιβιντ Γκαντ (Braveheart) και την Ντέλφιν Σανεάκ και το θρίλερ Σκοτεινός Θρύλοςτου Ζάχου Σαμολαδά. Τέσσερις ακόμα ελληνικές πρεμιέρες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον: το FISH & CHΙPS του Ηλία Δημητρίου από την Κύπρο, το DOS-Μια ιστορία αγάπης από την ανάποδη  του Στάθη Αθανασίου, που κατέκτησε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και κοινού στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και το ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΝΙ του Γιώργου Αγαθονικιάδη. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς. Πρεμιέρες για το ελληνικό κοινό θα είναι το ινδικό δράμα Bhobharτου Γκαζέντρα Σροτρίγια, το ρωσικό Mήδεια βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Σενέκα και το φιλμ νουάρ Σημειώσεις από τον Νέο Κόσμο εμπνευσμένο από τοΥπόγειοτου Ντοστογιέφσκι με τη παρουσία του σκηνοθέτη Βιτάλι Σάμιν από το Λος Αντζελες.
Ακόμα, τέσσερα ντοκυμανταίρ, εκ των οποίων τα δύο με ελληνικό «χρώμα» θα προσελκύσουν τους ρομαντικούς, τοMy sweet canaryπου αφορά τη ζωή της ρεμπέτισσας Ρόζα Εσκενάζυ και τοIthacaπου παρουσιάζει δραματοποιημένο το ομώνυμο ποιήμα του Αλεξανδρινού ποιητή.
Δεδομένου ότι η έναρξη του Φεστιβάλ συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για Ατομα με Αναπηρία, στο πρόγραμμα ανήκουν και ταινίες με πρωταγωνιστές άτομα με αναπηρία και αποτελούν το αφιέρωμαWe can do. Το πρωί της Κυριακής είναι αφιερωμένο στους μικρούς θεατές με ταινίες για παιδιά με τη σειρά κινουμένων σχεδίων‘Ενα Γράμμα-Μια Ιστορίακαι προεξάρχουσα την εκπαιδευτική «Διολκός, 1.500 Χρόνια» που παρουσιάζει την Κόρινθο στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, όπως η Άννα Συνοδινού, η Μάρω Θεοδωράκη, ο Van Papadopoulos, o Nικόλας Δημητρίου και ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, θα αναδείξουν την ταινία που θα τιμηθεί με τον «Χρυσό Πήγασο». Από τις ψήφους κριτικών και κοινού θα προέλθουν οι νικητές στις επί μέρους κατηγορίες ταινιών.
Το Φεστιβάλ ανοίγουν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ χορευτικά δρώμενα με θέμα τον Πήγασο από την Global Arts σε χορογραφίες της Σοφίας Γλυκοφρύδη, ενώ την τελετή έναρξη παρουσιάζει η Κορίνθια ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου. Λίγο νωρίτερα, στις 4 μμ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάριο «Δημιουργική Φωτογραφία- Urban &Street Photography» από την Global Arts.
Σας περιμένουμε με χαρά μετά από τρία χρόνια απουσίας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στην Πλατεία Φλοίσβου, οδός Δαμασκηνού 3.
*Επισυνάπτεται το πρόγραμμα προβολών.
*Η είσοδος είναι ελεύθερη για κατόχους κάρτας ΟΑΕΔ και ΑμεΑ. Μηδενικό εισιτήριο έχουν και τα παιδιά το πρωί της Κυριακής 4/12. Η ημερήσια είσοδος στις ταινίες του Φεστιβάλ έχει κόστος 7 ευρώ, ενώ για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν όλες τις ημέρες διατίθεται κάρτα μέλους στην τιμή των 20 ευρώ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog