Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φέρτε μας τη Βραζιλία!

- Advertisement -

Εντύπωση έχουν προκαλέσει στο φίλαθλο κόσμο της χώρας οι τελευταίες μεγαλειώδεις εκτός έδρας ευρωπαϊκές εμφανίσεις και νίκες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, όπως και οι επιτυχίες της εθνικής ομάδας. Αυτές οι σπουδαίες εμφανίσεις οφείλονται στην οικονομική κρίση…

Όποιος κυκλοφορεί τα βράδια στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων θα έχει παρατηρήσει πως δεν κυκλοφοράει άνθρωπος.
Μπαρ, κλαμπ και μπουζουξίδικα βαράνε μύγες – όταν είναι ανοιχτά, αφού τις περισσότερες μέρες δεν ανοίγουν καν.
Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πάνε στα κωλάδικα και στα σκυλάδικα αλλά κινδυνεύουν να γίνουν αντιληπτοί αφού θα είναι σχεδόν μόνοι τους• πρώτο –και μοναδικό- τραπέζι πίστα.
Στο παρελθόν ήταν πιο εύκολο να περάσει απαρατήρητος ένας ποδοσφαιριστής μέσα στους εκατοντάδες μεθυσμένους πελάτες ενός σκυλάδικου.
Τώρα, αν κάθεσαι στο ένα από τα δυο γεμάτα τραπέζια του κέντρου «Χλαπαταγή», θα κοιτάξεις ποιος κάθεται στο άλλο. Κι αν κάθεται ο Καραγκούνης, είναι κάπως δύσκολο να μην τον προσέξεις.
Άσε που θα αρχίσει η τραγουδιάρα τις αφιερώσεις στον τραγουδιστή και τα «παιχταρά μου», οπότε –και να μην τον δεις εσύ- θα τον καρφώσει αυτή.
Από την άλλη, οι μόνοι που συναντάς στην Αθήνα το βράδυ είναι οι μπάτσοι. Οι μπάτσοι είναι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
Αν η σημερινή χρεοκοπία της χώρας έχει αποδοθεί σχεδόν αποκλειστικά στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, η επόμενη χρεοκοπία της χώρας θα αποδοθεί στους μπάτσους. Θα λέει η Μέρκελ «απολύστε μπάτσους, για να σας δώσουμε την 56η δόση».
Αν ο μπάτσος δει τον Τοροσίδη μέσα στο αυτοκίνητο –που θα τον δει γιατί δεν θα κυκλοφοράει κανένας άλλος-, θα τον σταματήσει για να του ζητήσει αυτόγραφο· αυτές είναι οι χαρές των μπάτσων.
Κι επειδή είναι και κουτσομπόλης, θα το πει και σε όλους τους άλλους μπάτσους, οπότε την επόμενη ημέρα όλη η Αθήνα –μαζί με τον Μαρινάκη και τον Βαλβέρδε- θα ξέρει πως ο Τοροσίδης γύρναγε στις 3 τα ξημερώματα στην Ιερά Οδό.
Όλα αυτά έχουν αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές να μην ξεμυτάνε από το σπίτι τους –παρά μόνο για προπόνηση-, οπότε κοιμούνται με τις κότες και πετάνε στους αγώνες.

*pitsirikos

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog