Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

3 Δεκεμβρίου:Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

- Advertisement -

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Μια ημέρα πολύ σημαντική για την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα αυτά, καθώς δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης και στάσης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού. 
Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των επίσημων φορέων του κράτους.
7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ’ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το να αποκτήσουμε όλοι μας συνείδηση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην κίνησή τους στην πόλη. Όχι μόνο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά στα κτίρια, στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα, στους δημόσιους χώρους.
 Είναι καθήκον μας να λειτουργούμε πάντα με γνώμονα τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων και να δημιουργούμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να είμαστε όλοι ίσοι και να έχουμε τα ίδια δικαιώματα στη ζωή.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog