Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Telegraph: Η οικονομική κρίση δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά

- Advertisement -

«Από τους κλυδωνισμούς, με τη Nothern Rock στο χείλος της καταστροφής πριν από τέσσερα χρόνια, οι χρηματοπιστωτικές ισορροπίες βρίσκονται σε εύθραυστη κατάσταση. Και αυτή την εβδομάδα έφτασαν στο χειρότερο σημείο.»…
 
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Τelegraph, σήμερα, το οποίο υπογράφει ο Πολ Φάροου, και σχολιάζει τους τριγμούς στην οικονομία της Βρετανίας.

Για τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, η θέση του είναι δύσκολη, μέσα σε αυτή τη δίνη, αναφέρει ο Φάροου.

Δημοσιεύματα που θέλουν την Βρετανία να χρειάζεται να δανειστεί πολύ περισσότερα από όσο προβλεπόταν, δηλαδή 111 δισ. λίρες (130 δισ. ευρώ περίπου) παραπάνω, και την πτώση του οικογενειακού εισοδήματος να αγγίζει τις 2.500 λίρες (3.000 ευρώ περίπου), ο προβληματισμός είναι διάχυτος για την οικονομία στη Βρετανία, σύμφωνα με την Telegraph.

«Υπάρχει μεγάλη επιθυμία από πολλούς μεταξύ των επενδυτών να βελτιώσουν τους οικονομικούς ισολογισμούς, με δεδομένα τα υψηλά επίπεδα χρέους και την ανησυχία για την οικονομία», αναφέρει πάντως ο αναλυτής της IHS Global Insight, Χάουαρντ Άρτσερ.

Αλλά τα τελευταία στοιχεία δημιουργούν επιφυλάξεις. Η οικονομική κρίση που πλήττει τους καταναλωτές στη χώρα από το 2007, δεν έχει φτάσει καν στα μισά, σχολιάζει το δημοσίευμα.

«Μερικοί έχουν πιαστεί εξ’απίνης, δεν ξέρουν πια τι πρέπει να κάνουν, καθώς οι οικονομικές απώλειες τους πιέζουν», σημειώνει ο οικονομολόγος της Lloyds, Νίκολας Μπόιζ Σμιθ.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι παρορμητικές και πανικόβλητες κινήσεις μεταξύ των επενδυτών, και γενικότερα στην οικονομία. Όμως η αλήθεια είναι, ότι αν είναι να πανικοβληθεί κανείς, καλό είναι να πανικοβληθεί εγκαίρως, καταλήγει μεταξύ άλλων ο Φάροου.

24h.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog