Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καταστρέφουν και “κλέβουν” Καγιέν για τα ασφάλιστρα

- Advertisement -

Πολυμήχανοι ενάντια στη κρίση εμφανίζονται πολλοί ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ. Τα καίνε ή προσλαμβάνουν μέχρι και επαγγελματίες κλέφτες για να πάρουν τα ασφάλιστρα…
Όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ”, πολλοί ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων προσλαμβάνουν μέχρι και επαγγελματίες κλέφτες για να εισπράξουν το αντίτιμο των ασφαλιστικών τους συμβολαίων.

“Οι περίεργες υποθέσεις ολικής καταστροφής πολυτελών Ι.Χ. έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Ειδικά από τον Οκτώβριο και ύστερα στην εταιρεία ασχολούμαστε με τουλάχιστον 10 συμβάντα τον μήνα, όταν παλιότερα ήταν ένα το πολύ δύο τα ύποπτα. Όσο πλησιάζει η περίοδος που οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνονται και οι εκούσιες κλοπές”, εξηγεί στην εφημερίδα στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά πολυτελών αυτοκινήτων που παραδίδονται στις φλόγες και οι εταιρείες έχουν πλέον αναθέσει σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ να διερευνούν αν η κλοπή είναι η πραγματική ή έγινε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη για να εισπράξει την αποζημίωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν μερικές ημέρες σε ερημική περιοχή στο Κορωπί βρέθηκε καμένη ολοσχερώς μια Πόρσε Καγιέν. Ο ιδιοκτήτης της είχε καταγγείλει την κλοπή δυο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ είχε υποστηρίξει πως οι κλέφτες του πολυτελούς αυτοκίνητου του τον εκβίαζαν πως αν δεν τους πλήρωνε δεν θα το ξανάβλεπε ποτέ.

“Η αξία του συγκεκριμένου μοντέλου στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι σήμερα λόγω της κρίσης στα 12.000 ευρώ. Λόγω της ολοσχερούς καταστροφής του, ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να εισπράξει σχεδόν άμεσα 32.000 ευρώ, με βάση το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.

Αναθέσαμε την υπόθεση σε ιδιωτικό ντετέκτιβ και αποδείχτηκε μια καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησής μας”, αναφέρει στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας.

Στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής οι εταιρείες οφείλουν να πληρώσουν την αποζημίωση ύστερα από 48 ώρες. Σε περίπτωση κλοπής το θύμα πρέπει να περιμένει να περάσουν τρεις μήνες μέχρις ότου λάβει τα χρήματα της ασφάλειας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog