Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αμετανόητοι… προκαλούν…

- Advertisement -

Έκπληξη, λύπη, οργή και αγανάκτηση νοιώσαμε όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Θεοδώρων την 17-11-2011…

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η επίθεση που δεχθήκαμε κατά την διάρκεια συζήτησης θεμάτων που είχαν τεθεί από το προεδρείο της Ομοσπονδίας και αφορούσαν προβλήματα της καθημερινότητας.
Η απαράδεκτη και προκλητική επίθεση που εξαπέλυσε συγκεκριμένο άτομο, ήρθε να επιβεβαιώσει το λόγου το αληθές, ότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα πολλοί αμετανόητοι εχθροί των οικιστών και ας δηλώνουν υποκριτικά υποστηρικτές του έργου της Ομοσπονδίας και φίλοι των οικιστών.
Δυστυχώς είναι λυπηρό και μας προβλημάτισε η εν λόγω ενέργεια και η φραστική επίθεση γιατί δεν έγινε από έναν οποιοδήποτε Αγιοθοδωρίτη, έγινε από έναν πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Θεοδώρων.

Είναι ντροπή κάποιοι αμετανόητοι υβριστές ακόμα και σήμερα να προκαλούν, να απαξιώνουν, υπερασπιζόμενοι δήθεν το χωριό και τους συγχωριανούς τους από τους «κακούς» οικιστές.
Είναι αυτοί που τοποθετούν και πάλι διαχωριστικές γραμμές. Οι πάνω και οι κάτω, οι ντόπιοι και οι ξένοι. Αναρωτήθηκαν όμως πως θα ήταν το χωριό χωρίς τους οικιστές και ποια ήταν η προσφορά των οικιστών στην ανάπτυξη του τόπου;

Οι δεκαετίες 1980 – 90 – 2000 ήταν χρονιές δημιουργίας, προσφοράς και μεγάλων έργων στους οικισμούς. Περιοχές που θύμιζαν κρανίου τόπο χωρίς καμία υποδομή, σύντομα άλλαξαν όψη.
Τεράστια έργα με υψηλό κόστος άρχισαν να γίνονται με χρήματα αποκλειστικά και μόνο των οικιστών. Δουλέψαμε σκληρά και πληρώσαμε ακριβά, βιώσαμε τη στυγνή εκμετάλλευση, αντιμετωπιστήκαμε ως πολίτες Β κατηγορίας.
Δεν λυγίσαμε, δώσαμε τόπο στην οργή και προχωρήσαμε μπροστά. Η ιδιωτική πρωτοβουλία και η συλλογική δουλειά ήταν τα στοιχεία αυτά που λειτούργησαν αρμονικά και δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια.

Κερδίσαμε τον σεβασμό, την αναγνώριση και έγινε κατανοητός ο ρόλος και η προσφορά των οικιστών στην ανάπτυξη του τόπου. Σήμερα αποτελούμε πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας με προσφορά και έργο πολύ σημαντικό.

Για να φτάσουμε όμως έως εδώ χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και συνεχής αγώνας για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που κάποιοι ήθελαν να συντηρούν με κάθε τρόπο.
Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Ομοσπονδία. Κατάφερε να ενώσει και συσπειρώσει τους οικιστές και τους Συλλόγους σε μία κοινή προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και όχι μόνον.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το 2001 στην απογραφή πληθυσμού οι οικιστές επιστρατεύθηκαν για να αυξηθεί ο αριθμός των κατοίκων για να γίνει η κοινότητα Δήμος.
Μεταξύ των άλλων μας κατηγορούν για αλόγιστη χρήση και σπατάλη νερού στους Οικισμούς καθώς και για μεγάλες καταναλώσεις. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα και ποιοι σκόπιμα την παραποιούν;
Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη:

Οι ποσότητες νερού που προορίζονται για τους Οικισμούς να καταγράφονται σε μετρητή πριν τις δεξαμενές ώστε να γνωρίζουμε τις καταναλώσεις κάθε οικισμού ξεχωριστά.
Οι παρεχόμενες ποσότητες νερού να μοιράζονται δίκαια ανάλογα με τον αριθμό των καταναλωτών κάθε οικισμού.
Η Δημοτική Αρχή δια των εκπροσώπων της έχει παραδεχθεί δημόσια ότι στα δίκτυα υπάρχουν μεγάλες διαρροές που δεν φαίνονται και χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.
Η στέρηση που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια που ζούμε με το άγχος, έχουμε, δεν έχουμε νερό είναι η βασική αιτία, που κάνει τον καθένα από εμάς να αποθηκεύει αλλά και να καταναλώνει περισσότερο νερό έχοντας πάντα το φόβο να μην έχει καθόλου τις επόμενες ημέρες.
Από τον κ. Δήμαρχο ακούμε συνέχεια να λέει : «Νερό στους Αγ. Θεοδώρους υπάρχει άφθονο, κακή διαχείριση γίνεται.»

Ποιος λοιπόν ευθύνεται; Δεν πρέπει κάποτε τα λόγια να γίνουν πράξη;
Αντί λοιπόν να μας ευγνωμονούν που δείχνουμε κατανόηση και κάνουμε υπομονή, μας προκαλούν. Ας δούμε λοιπόν πόσο δίκαια αντιμετωπίζεται ο οικιστής και πως λειτουργεί το σύστημα δύο σταθμά δύο μέτρα.

Οι οικισμοί Μπεσκάκι, Σκυρωνίδα, Γεράνεια, Κόκκινο Λιθάρι και άλλοι υδροδοτούνται με νερό που η αγωγιμότητα του κυμαίνεται από 2.700 έως 7.500 μs, δηλαδή θάλασσα.
Το χωριό και κάποιοι οικισμοί υδροδοτούνται με πόσιμο νερό όμως η χρέωση ανά κυβικό νερό είναι η ίδια και για την θάλασσα και για το πόσιμο στο χωριό. Ποιοι είναι λοιπόν οι προνομιούχοι; Όχι βέβαια εμείς όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν κάποιοι.
Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς. Εκμετάλλευση, αδικία, παραπληροφόρηση. Όσο γι’ αυτούς που κόπτονται δήθεν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των συγχωριανών τους ας γνωρίζουν ότι από εδώ και εμπρός θα μας βρίσκουν απέναντι τους, και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα τους ανταμείψουμε όπως τους αξίζει και ο νοών νοείτο.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σ. Κοκκινέλης Θ. Βαφιάς

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ… ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΠΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΟΠΩΤΕ ΑΥΤΕΣ ΕΡΘΟΥΝ)ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕ ΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ.
    ΥΣΤ/ΟΝ:
    ΟΙ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ…ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

  2. Κάτι είδα ότι υπάρχει και μια ομοσπονδία στο Λουτράκι,ας ενωθούμε, ας δείξουμε τη δύναμή μας.
    Και μεις στο Λουτράκι δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις από τους ψευτοπατριώτες.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    Οικιστής Λουτρακιώτης

  3. κ. Διαχειριστά του μπλόκ θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας με κάποιον τρόπο για την ανάρτηση-απάντηση κειμένου στα όσα μου καταμαρτυρούν οι "κύριοι" της ομοσπονδίας οικιστών, γεγονότα που έγιναν παρουσία τοπικών συμβούλων και δημοτών. Προειδοποιώ και δεν απειλώ όπως αυτοί έπραξαν με το αχαρακτήριστο κείμενο τους, ότι η αλήθεια δεν παραποιείται, δεν απειλείται αλλά και δεν τρομοκρατεί αυτούς που την εκστομίζουν. Ας ψάξουν αλλού εχθρούς σε αυτούς που χρόνια τους χτύπαγαν την πλάτη και αιμοραγούσαν (οικονομικά) από τις απαιτήσεις τους.
    ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Σωτήρης ΣΤάμου πρ. αντιδήμαρχος (ύδρευσης που σκόπιμα το απέκρυψαν) και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

  4. Κε Στάμου, μπορείτε να μας στείλετε την απάντησή σας στο e-mail (loutrakiblog@yahoo.gr) ή και στην φόρμα επικοινωνίας. Σκοπός μας, ήταν είναι και θα είναι να φιλοξενούμε όλες τις απόψεις δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε θιγόμενους και μη, να ακουστούν και να γνωστοποιήσουν την άποψή τους. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

    Η συντακτική ομάδα του loutrakiblog
    http://www.loutrakiblog.blogspot.com

  5. Ποια ομοσπονδία στο Λουτράκι?
    Αυτή που έχει πρόεδρο αυτόν που είδαμε στα μπλόκ ?
    Τώρα γελάμε, αυτός μόνο δημάρχους βγάζει….

  6. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

  7. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2.59……
    ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ….ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ…..

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

    ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ…………

  8. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ?ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΑΤΕ ΜΗΠΩΣ? ΒΑΛΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΦΩΤΙΣΜΟ? ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΤΕ [ΟΧΙ ΟΛΟΙ]ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΓΗ? ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ?ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΝΕΡΟ Η ΟΧΙ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΛΑΤΕ? ΣΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ?ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΥΦΑΡΣΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΣΤΑΜΟΥ.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕ ΣΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog