Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση του Δικαστηρίου τη Χάγης!

- Advertisement -

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της  Χάγης, για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της χώρας μας. Το θετικό σημείο για τη χώρα μας είναι ότι δεν επιτρέπεται στα Σκόπια να χρησιμοποιούν σύμβολα εθνικού χαρακτήρα στη σημαία τους, που είναι αντίθετα με τις ελληνικές θέσεις…

Ωστόσο, το Δικαστήριο με 14 ψήφους υπέρ και 2 κατά αποδέχθηκε την προσφυγή των Σκοπίων και θεωρεί μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα παραβίασε το δικαίωμα της ΠΓΔΜ, να θέτει υποψηφιότητα σε οργανισμούς, όπου η επιλογή κρατών-μελών γίνεται μέσω ψηφοφορίας.

Να θυμίσουμε ότι τα Σκόπια προσέφυγαν στη Χάγη, κατηγορώντας την χώρα μας ότι παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, όταν έβαλε βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008.

Οι Σκοπιανοί, πάντως, έδειξαν εμμέσως τις ορέξεις τους πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση:  «Εάν η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης είναι θετική για τη χώρα, τότε αναμένουμε αυτό να αντικατοπτριστεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο το 2012» είχε πει ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Γκόργκι Ιβάνοφ.
Star.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ε και τι έγινε. Το διακαίωμα να ασκούμε βέτο γιατι χρησιμοποιούν εθνικά σύμβολα…. δεν μας το στέρησαν. Αυτό είναι και το κυρίαρχο θέμα της Ελλάδας.
    Εάν βγάλει το σύμβολο της Βεργίνας απο την σημαία τους, δεν θα έχει αντίρρηση η Ελλάδα για την ένταξη της FYROM σε οργανισμούς.
    Οπότε έκαναν μια τρύπα στο νερό.
    Σιγά το πράγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog