Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Όπερα «faust» του Charles Gounod

- Advertisement -
ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA συνεχίζουν τις φαντασμαγορικές παραστάσεις της παγκοσμίου φήμης όπερας  με το εκπληκτικό έργο του Charles Gounod «Faust» που μεταδίδεται ζωντανά  από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ το Σάββατο στις 10 Δεκεμβρίου και  ώρα 19:55 στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Η ομώνυμη όπερα, εγκαινίασε το «Μetropolitan Opera House» στη Νέα Υόρκη το 1883 και για πολλά χρόνια «κυριάρχησε» ως το έργο με τις περισσότερες παραστάσεις στη Met!
Η απόδοση του μύθου του «Faust», δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερες ερμηνείες, από το ακόλουθο cast. Ο Jonas Kaufmann στον ομώνυμο ρόλο, αποδίδει έναν «όμορφο» «Faust», με έξοχη ερμηνεία. Απέναντί του, η Marina Poplavskaya στον ρόλο της Μαργαρίτας, της γυναίκας που αγαπά και καταστρέφει, ανάμεσά τους και ο Rene Pape στον ρόλο του «Διαβόλου». Ο τιμημένος με Βραβείο «Tony» σκηνοθέτης Des McAnuff, μεταφέρει την ιστορία στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια παραγωγή που έτυχε διθυραμβικών κριτικών στο Λονδίνο την προηγούμενη σεζόν. Την ορχήστρα διευθύνει ο Yannick Nezet-Seguin.
Η όπερα του Charles Gounod «Faust», είναι εμπνευσμένη από το επικό ομότιτλο αριστούργημα του Γκαίτε. Ο Faust είναι πλέον ένας ηλικιωμένος φιλόσοφος, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μελέτη και λίγο πριν δώσει ένα τραγικό τέλος στη ζωή του, αποφασίζει να «πουλήσει» την ψυχή του στον Διάβολο. Το «παζάρι» αυτό διαδραματίζεται σε ένα ονειρικό σκηνικό, που όμως ξεκινά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα γυρίζει πίσω, στα νεαρότερα χρόνια του ήρωα και στην αρχή του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. 
Τα κοστούμια που είναι δημιουργίες του ταλαντούχου σχεδιαστή Paul Tazewell, «δένουν» αρμονικά με τη συνολική αισθητική του έργου. Είναι εμπνευσμένα την εποχή 1920-1930, όμως διατηρούν το δικό τους ύφους ως ένα κράμα «αλληλουχίας και ρευστότητας». 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog