Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανεκδιήγητη και κωμικοτραγική κατάσταση με τα δημοτικά τέλη: Του Γ. Παπαγεωργίου

- Advertisement -

Η εξουσία είναι επικίνδυνη όχι εξ αιτίας των λαθεμένων πολιτικών που κάνουν κακό, αλλά κυρίως εξ αιτίας αυτών των αιρετών που τις κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα…

Είχα επισημάνει σε παλιότερη Δημόσια τοποθέτηση μου ότι τίποτα σ αυτόν τον Καλλικρατικό Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων δεν είναι τόσα χάλια που να μη μπορεί να γίνει χειρότερο. Και δυστυχώς μέρα με τη μέρα επιβεβαιωνόμαστε. Και το χειρότερο ? Κανείς από τους ιθύνοντες δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τον κατήφορο και την ελεύθερη περιδίνηση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Τελευταία απόδειξη αυτής της πρωτοφανούς αναποτελεσματικότητας, τσαπατσουλιάς και προχειρότητας ήταν η εντελώς παράνομη, απαράδεκτη, ανεπαρκής και στην ουσία της αντιαναπτυξιακή πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων η οποία πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, για τον επανακαθορισμό των δημοτικών τελών σε όλο τον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων.

Και ήταν βέβαια προφανέστατα εντελώς παράνομη όλη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων και για τυπικούς λόγους γιατί
Όχι μόνο ‘βαφτίστηκε’ έκτακτη και κατεπείγουσα ενώ σύμφωνα με πάγια νομολογία ‘δεν γίνεται αποδεκτός ο χαρακτηρισμός του κατεπείγοντος εάν η αναγκαιότητα της λήψης της Απόφαση είχε προκύψει σε χρόνο τέτοιο που θα επέτρεπε την σύγκλιση τακτικής συνεδρίασης’,
Όχι μόνο ‘ξέχασαν’ οι αρμόδιοι να επικαλεστούν στην με αριθμό πρωτ.27158 Πρόσκληση για Έκτακτη Συνεδρίαση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου το άρθρο 67, παρ.5 του ν. 3852/2010, (που αντικατέστησε το άρθρο 95, παρ.4 του ν.3463/2006) και σύμφωνα με το οποίο τους δίδεται η δυνατότητα να καλέσουν τους τοπικούς συμβούλους χωρίς να τους δώσουν προθεσμία των 3 ημερών όπως προβλέπει η παρ. 4 του άρθρου 67 του ν.3852/2010,
Έκαναν και κάτι ακόμα πιο κωμικοτραγικό, απίστευτο και όμως αληθινό!. Άλλαξαν εντελώς αυθαίρετα, το τόπο συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου, που οριζόταν στην με αριθμό πρωτ. 27158 Πρόσκληση για Έκτακτη Συνεδρίαση, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν (!) και χωρίς έστω για λόγους ευγένειας να αφήσουν ένα σημείωμα ώστε αν ερχόταν κάποιος δημότης να μπορούσε να πληροφορηθεί ότι μετατέθηκε ο τόπος της συνεδρίασης, και συνεδρίασαν τελικά σε ένα γραφείο στο Δημοτικό κατάστημα ….!!!
Και προσέξτε σ αυτό το σημείο. Δεν φτάνει που έγιναν όλες αυτές οι τυπικές ακρότητες και παρατυπίες που αναφέραμε παραπάνω, επί της ουσίας, το θέμα που συζήτησαν τελικά στο Τοπικό Συμβούλιο, την επιβολή δηλαδή δημοτικών τελών που θα ισχύσουν το 2012, στην έντονη περίοδο ύφεσης που βιώνουμε όλοι, το όλο ζήτημα θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης σε όλη τη Δημοτική Ενότητα με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες παρόντες .
Τι έκαναν αντί αυτού οι εκπρόσωποι της παράταξης ‘Με τους πολίτες Μπροστά’? Μέσα σε ένα πρωινό, χωρίς στοιχεία για το δημοσιονομικό κόστος που θα έχει η όποια πρόταση τους, χωρίς φορείς, χωρίς να έχουν προετοιμαστεί να προτείνουν κάτι για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, χωρίς τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων και χωρίς να γνωρίζουν η να έχουν καν λάβει υπ όψιν τους τις προτάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου στην οποία πρόεδρος είναι ο ίδιος ο κ Δήμαρχος πρότειναν ότι πρότειναν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.
Τσιφλίκι τους οι Άγιοι Θεόδωροι και εμείς ιθαγενείς…..
Και για την ιστορία, γνωρίζετε κύριοι της πλειοψηφίας, τι πρότεινε ο ‘δικό σας’ κος Μπάκος στις 7/12 ως πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας για τα Δημοτικά τέλη για το 2012?
Επειδή είναι προφανές ότι τα αγνοείται παντελώς, σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο, σαν να μη σας ενδιαφέρει η πόλη των Αγίων Θεοδώρων, σας τα παραθέτω μπας και προλάβετε να αλλάξετε την εισήγηση σας….
• Μείωση 10% όλων των ανταποδοτικών τελών για όλη την δημοτική κοινότητα Λουτρακίου- Περαχώρας.
• Μείωση των τελών των καταστημάτων και επαγγελματιών που εδρεύουν στον Ισθμό και στην Λίμνη Ηραίου και εξομοίωση τους με τα υπόλοιπα. Θυμίζεται ότι τα καταστήματα σε αυτά τα σημεία θεωρούντο “προνομιακά” λόγω της αυξημένης διέλευσης, κάτι που όμως εδώ και αρκετά χρόνια δεν ισχύει λόγω της λειτουργίας της νέας εθνικής οδού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω επιχειρηματίες να επιβαρύνονται με αυξημένα τέλη κατά 30%-40%.
• Μηδενικά τέλη για τα 2-3 πρώτα έτη λειτουργίας για όλες τις επιχειρήσεις (εμπορικά και άλλα καταστήματα) που θα ιδρυθούν από 1/1/2012.
• Επιπλέον θα ζητηθεί να εξεταστούν κριτήρια απαλλαγής για δημότες οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής. Η πρόταση θα αφορά αυτούς οι οποίοι θα εξαιρεθούν από την καταβολή για το “χαράτσι ακινήτων” της ΔΕΗ, έχοντας έτσι την δυνατότητα απόδειξης της ανέχειας ή των συνθηκών εξαίρεσης από το αποδεικτικό εξαίρεσης από την εφορία ή τη ΔΕΗ.

Αυτά τα ‘λίγα’…. λοιπόν πρότεινε για Δημοτικά τέλη για το 2012 ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας και είναι λυπηρό γιατί εσείς σαν Τοπικό Συμβούλιο συνεδριάσατε πίσω από κλειστές πόρτες λες και τα τέλη αφορούν μόνο εσάς και την κλειστή παρέα σας.
Και αντί να συσπειρώσετε τον κόσμο για το καλό των Αγίων Θεοδώρων, αντί να καταδείξετε προς όλους την ανάγκη να μειωθούν η να εξορθολογισθούν τα Δημοτικά τέλη που πληρώνουμε σήμερα, ώστε να ανακουφιστούν όσο και όπου είναι εφικτό οι δημότες από τα δυσβάσταχτα και αντιαναπτυξιακά βάρη των δημοτικών τελών και να μειώσετε όσο είναι δυνατόν τα πάγια λειτουργικά έξοδα των συμπολιτών μας, δημιουργήσατε άλλη μια φορά την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι δήθεν αναγκαστικά, υποχρεωτικά, προαποφασισμένα και αναπόφευκτα, επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η εξουσία είναι επικίνδυνη όχι εξ αιτίας των λαθεμένων πολιτικών που κάνουν κακό, αλλά κυρίως εξ αιτίας αυτών των αιρετών που τις κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα…

Γιώργος Παπαγεωργίου

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πες τα κε Παπαγιωργιου μπασ και γινει κατι….
    αλλα καλά αφού δεν έγινε στο πολυιατρείο η συνεδρίαση γιατι λένε ψέματα στην απόφαση του συμβουλίου τους οτι έγινε εκεί?
    Μας δουλευουνε όλους΄?
    Δεν ντρέπονται λιγάκι λεω εγω που κατάντισαν τον Αγιοθόδωρα το τελευταίο χωριό?

  2. ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΝΑΤΕ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ?
    ΑΛΛΑ ΒΕΒΕΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΑΤΗΣΕΤΕ
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
    ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΦΤΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ.
    ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.
    ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΟΡΓΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

  3. Και μιά άλλη φορά είχε γράψει κατι ο συγκεκριμένος και τον βρίζατε όλοι μαζί οι γνωστοί 'φίλοι' του κ δημάρχου.
    θα απαντήσετε όμως ποτέ σε όλα όσα σας καταμαρτυρεί η έχει δίκιο οπότε τον βρίζετε για να μην αποκαλυφθείτε?
    Έτσι ρωτάω.
    Εγώ λέω καλύτερα να μην το συνεχίσετε γιατι εκτίθεστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog