Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σήμερα η τελετή λήξης του 2ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας

- Advertisement -

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, στις 8:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, η τελετή λήξης του πολύ ενδιαφέροντος και πετυχημένου 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας...

Την τελετή θα συνοδέψει το μουσικό πρόγραμμα της γυναικείας χορωδίας του ΚΕ.ΠΑ.Π. Opus Femina με μαέστρο τη Φάλια Παπαγιανοπούλου καθώς και ένα σύνολο μουσικών, όπως ο γνωστός τραγουδιστής παραδοσιακών ακουσμάτων Παναγιώτης Λάλεζας. Επίσης θα συμμετάσχουν ο Φαριλέκας Γαβριήλ στο πιάνοακορντεόν, ο Σουκαράς Δημήτρης-κιθάρα, ο Παράσχος Κωνσταντίνοςκιθάρα και ο Κουκλάκης Γιώργοςμπουζούκι. Επιπλέον η Ιφιγένεια Καλλιγέρου θα παίξει στο πιάνο μουσικά θέματα από ταινίες και θα ακολουθήσει συναυλία με το νεανικό μουσικό συγκρότημα ΟΡΑΜΑ.

φετινή κριτική επιτροπή ταινιών μεγάλου μήκους αποτελείται από την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό Άννα Συνοδινού, τη βραβευμένη μουσικοσυνθέτη Μάρω Θεοδωράκη, το διακεκριμένο Ινδό παραγωγό Vivek Singhania, τον Κύπριο Νικόλα Δημητρίου, σκηνοθέτη και παραγωγό και τον Van Papadopoulos, συντονιστή προγράμματος  του Cannes Classic. Τριμελής επιτροπή της ομάδας σινεφίλ του Κέντρου Νέων Κορινθίας θα απονείμει τα βραβεία στις διάφορες κατηγορίες των ταινιών μικρού μήκους.

-Τα βραβεία του Φεστιβάλ αποτελούνται απο ΤοΧρυσό Πήγασοπου φιλοτέχνησε ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος, το Μέγα Βραβείο (Χρυσός Πήγασος), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, ΑΑνδρικού, ΑΓυναικείου, Φωτογραφίας, Μουσικής Σύνθεσης, Μοντάζ, Σκηνικών και Κοστουμιών, Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Παιδικού Έργου, Κινουμένων Σχεδίων, Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας, Βραβείο Κοινού για Μικρού και Μεγάλου Μήκους, Βραβείο Cinefil του Κέντρου Νέων Κορινθίων Καλύτερης Μικρού Μήκους και Φωτογραφίας.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας, που ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Η οργανωτική Επιτροπή, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ανταποκρίθηκε σε όλα τα γούστα και τις ηλικίες, προβάλλοντας ως πρωταγωνιστή του Φεστιβάλ τον αδιαμφισβήτητα Ανεξάρτητο Ελληνικό Κινηματογράφο, ο οποίος εκπροσωπήθηκε με δεκαπέντε από τις σαράντα συνολικά ταινίες της διοργάνωσης. Ετσι οι θεατές είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στις χώρες προέλευσης των ταινιών όπως, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν , το Αζερμπαϊτζάν, την Ινδία, και τη μακρινή Ινδονησία.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog