Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

- Advertisement -

Γέφυρα ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ρίχνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε συνέντευξή της στη Real News θέτει όμως ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του κόμματος να επιδείξει ρεαλισμό…

” Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας” δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά πως ο δικομματισμός όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει πια ενώ επισημαίνει πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη εναλλακτική λύση σε επίπεδο κοινωνίας.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη υπάρχουν πλέον οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου.

Η ίδια μάλιστα ξεκαθαρίζει πως θα στήριζε μια κυβέρνηση ” που θα είχε ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.” Επισημαίνει μάλιστα πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόλις έχουν κλείσει τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog