Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φωτοβολταϊκό τρένο σχεδιάζει να φέρει η ΓΑΙΑΟΣΕ

- Advertisement -

Η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ εξετάζει την ενεργειακή αξιοποίηση των ακινήτων της
, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, η οποία θα κινεί τους συρμούς του ΟΣΕ…

Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα αφορά τα τρένα Intercity, στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, τα οποία θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταϊκούς συλλέκτες.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη προκύπτει ότι σε ολόκληρη τη χώρα, εκτάσεις περίπου 2.600 στρεμμάτων είναι κατάλληλες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας ισχύος 127 MW, ενώ είναι πιθανή η δυνατότητα εγκατάστασης επιπλέον 125ΜW σε εκτάσεις 2.500 στρεμμάτων. Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της εταιρείας στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  η εταιρεία αναπτύσσει φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ενώ εκμισθώνει και ακίνητα της σε ιδιώτες επενδυτές για την εγκατάσταση τέτοιων σταθμών.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100ΚW σε στέγη κτιρίου στο Θριάσιο Πεδίο, ενώ εντός του 2011 θα ξεκινήσει και η κατασκευή δεύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ενέργειας ισχύος 1ΜW σε στέγη ακινήτου στο Θριάσιο Πεδίο.
Εκτός των παραπάνω έργων, η ΓΑΙΑΟΣΕ αναζητά ιδιώτες επενδυτές για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ακίνητα της στην Λάρισα, τη Καρδίτσα αλλά και σε περιοχές της Αττικής. Η εταιρεία στοχεύει να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας ποσοστά έως και 100% στις θυγατρικές Φωτοβολταϊκά Λάρισας, Φωτοβολταϊκά Καρδίτσας και Φωτοβολταϊκά Αττικής και Βοιωτίας προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog