Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από το Σεπτέβριο του 2010 έχουν υπογραφεί οι άδειες για τις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια

- Advertisement -

Έγινε μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες για την δημιουργία αιολικών πάρκων στα Γεράνεια, χωρίς να μπορέσουμε να σχηματίσουμε ξεκάθαρη άποψη για το τι ακριβώς θα γίνει και πότε…
Με αφορμή τα παραπάνω ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες πληροφορίες που συγκεντρώσαμε και αφορούν στην ακριβή θέση των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων και τις μέχρι τώρα χορηγηθείσες άδειες που τις παραθέτουμε αυτούσιες.

Οι πληροφορίες μας προέρχονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010, ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ, Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ “ΚΑΒΑΛΑ” ΣΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.

Χάρτες με τα αιολικά πάρκα και οι άδειες, ΕΔΩ:

https://docs.google.com/document/pub?id=1A_V430vSQJbez_Dmx3PIb0xkQTulGfyNshUpXiqf5UI

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι χθες, 11 Δεκεμβρίου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού για την οποία ετοιμάσαμε αφιέρωμα με πολλά στοιχεία για τα Γεράνεια και φωτογραφίες από τις περιοχές των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων. Θα τα βρείτε εδώ:

https://docs.google.com/document/pub?id=1xYGuovWpjWg5yLRW9cTD_UDzcVjBoacHBzbeRf6MPYw

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μι μιλατε για τον μπεγλιτη ειναι φιλος του λογοθετη…
    γιαυτο νομιζω οτι σωθηκαμε……………
    μην ανησυχειτε…………
    χαχαχαχαχαχαχαχαχα

  2. Στο Λουτράκι θα φωτίζονται με κεριά στο μέλλον γιατί είναι "οικολόγοι". Με κεριά από κερήθρες βεβαίως, όχι από τα άλλα που είναι παράγωγα πετρελαίου. Είπαμε είναι φανατικοί "οικολόγοι".

  3. Κύριε του σχολίου 11:44, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών υποτίθεται ότι είναι οικολογική λύση και ίσως είναι,αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
    Το κλίμα και το νερό είναι η ζωή του Λουτρακίου και αυτά υπάρχουν σε άμεση συνάρτηση με τα Γεράνεια και το οικοσύστημα που αυτά δημιουργούν.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ.
    Η κλίμακα των παρεμβάσεων για τις εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων είναι τεράστια και θα αφανίσει το υπάρχον, πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα.
    Σήμερα αμφισβητείται έντονα η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
    Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://windwatch.gr/forum/t-207804

  4. s-spinos:
    για τον 11:44, με κεριά ή με λύχνο, δεν έχει και πολύ σημασία, (η περιοχή μας και κερήθρες παράγει και ελαιόλαδο), πάντως για να σώσουμε την Γερμανική οικονομία και τα λυκόρνια των εργολάβων, διατεθειμένοι δεν είμαστε.
    όσο και αν ειρωνεύεσαι τους "όποιους" οικολόγους…
    και αν κάποιοι έχετε την αυταπάτη ότι οι διάφορες Ζήμενς θα
    φροντίσουν για το καλό του δήμου είστε πολύ μακρυά νυχτωμένοι.
    Να αρπάξουν έρχονται φίλε και να κλέψουν και τον αέρα που αναπνέουμε, και όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για την ανάπτυξη της Ελλάδας.
    και νάσαι σίγουρος, αυτοί τσάμπα θα το παίρνουν ρεύμα, και συ
    και εγώ θα το χρυσοπληρώνουμε.

  5. Είναι αντιαισθητική η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.Αλλοιώνουν την εικόνα και την φυσική ομορφιά.
    Δεν είναι τόσο παραγωγικές όσο θέλουν να τις παρουσιάσουν.
    Αίσχος σε όποιον υπόγραψε την σύμβαση.

  6. καλα οταν θα ερχονται τα πρωτα εσοδα στο δημο θα σταματησουν να ακουγονται αυτες οι αποψεις που ειναι αντιθετες ως προς τη πραγματοποιηση αιολικου παρκου.

  7. θες ρε προφεσορα να μας πεις και ποσα ειναι για να δουμε αν συμφερει να ξεπουλισουμε και να κουρεψουμε το βουνο που μας στολιζει την ζωη αιωνες τωρα!!!!!!!!!!!!
    οχι για να μαθουμε εμεις αλλα για να δουμε αν ξερεις εσυ ο αναπτηξιακος.-

  8. Επιτέλους θα πει κάποιος από που προτείνει να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια. Τελειώνετε με τις φιλοσοφίες του κόλου. Η ταμπακέρα είναι εδώ και ζητά να μιλήσουμε περί αυτής.

  9. ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΘΑ ΠΈΣΕΙΣ ΓΙΑ ΎΠΝΟ ΉΣΥΧΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΈΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΆΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΆΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΎ ΊΣΩΣ ΠΝΕΎΜΟΝΑ ΠΟΥ ΈΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΓΏΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΝΊΣΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ Κ……….Ο ΣΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΆΤΕ ΚΑΤΩ.!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΆΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΆΓΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΌ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΆΦΟΡΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΊΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΉΤΡΙΕΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΎΠΝΟ ΌΠΩΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΖΆ Ο SPINOS ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΌ ΔΊΚΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΑ,ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΌ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΝ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog