Μια γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μαγείας εκτελέστηκε την Δευτέρα δια αποκεφαλισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας…
Η Αμίνα μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ εκτελέστηκε στην επαρχία Τζαούφ, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζονται οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η γυναίκα.
Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία. Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε “βαθιά σοκαριστικό” τον αποκεφαλισμό της Νάσαρ επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.
“Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας”, δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο στη Σαουδική Αραβία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ