Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόσκληση για δεντροφύτευση από τον “Προμηθέα”

- Advertisement -

Δείτε το video…

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σημείωση: για παραπέρα πληροφορίες,ρωτήστε τους υπεύθυνους,καθώς εμείς δεν λάβαμε κάποιο δελτίο τύπου ή κάποια επίσημη ενημέρωση….

  2. Όπως σου απάντησα και στο άλλο "μαγαζί"…..
    Όχι δεν θα είναι πρωτοβουλία του Προμηθέα. Θα είναι πρωτοβουλία των blogs και των εθελοντικών ομάδων. Έχω ζητήσει ένα αριθμό δενδρών για Λουτράκι και για Αγίους (π.χ 300 + 200) τα οποία θα μας δώσει ο Προμηθέας. Τώρα για το δελτίο τύπου περιμένεις ειλικρινά απάντηση;
    Θα το ονομάσουμε η "αδελφότητα των blogs" (όχι ρε συ θα μας κράξουν, και δεν μας πάει λόγω σωματότυπου).
    Η πρόταση είναι να βάλουμε 1-2 άτομα συντονιστές από τα blogs (π.χ εσύ και ένας άλλος), τον Π. Γέρου από τη δράση πολιτών, 1 άτομο από τους εθελοντές δασοπυρόσβεσης, 1 από Γονείς και 1 από το 15μελές και να κάνουμε μια ομάδα συντονισμού για την συμφωνία των σημείων δενδροφύτευσης και της οργάνωσης ενεργειών ενημέρωσης και κινητοποίησης. Θα ενημερώσω τον ΣΚΑΙ για να είναι αρωγός και ίσως να συμμετέχει, καθώς και τα τοπικά κανάλια. Μετά θα πρέπει να κάνουμε σαματά και να μαζέψουμε κόσμο, ίσως και κανά χορηγούλη για να κάνουμε ανοιχτό μπουφέ / κρασάκι. Ίσως μια καλή αρχή και για τις ενδεχόμενες κινητοποιήσεις για τα αιολικά πάρκα.
    Άντε γιατί έχουμε χαλαρώσει.
    Θέλει οργάνωση, θέλει λίγο τρέξιμο από 5-6 άτομα και θέλει επιμονή στη μάζωξη.
    Για λέγε…

  3. φίλε Geo,να κάνουμε ό,τι μπορούμε…αλλά αν αναλαμβάνει κάποιος να βγει να μιλάει μπροστά σε κάμερες,να αναλαμβάνει και την οργάνωση,όχι μόνο την προβολή…εγώ προσωπικά,και νομίζω και τα υπόλοιπα παιδιά του Loutrakiblog,να βοηθήσουμε ευχαρίστως,αλλά όχι να μας πετάνε το μπαλλάκι,χωρίς να τρέχουν για τίποτα…αρκετά με τους τζάμπα μάγκες…

  4. Πολύ καλή πρωτοβουλία και συγχαρητήρια στους εμπνευστές της.
    Πρόταση: Ίσως ένας αριθμός δέντρων θα μπορούσε να φυτευτεί στο καμένο τμήμα του βουνού κάτω από το μοναστήρι του προφήτη Ηλία όπου υπάρχει μια χαρακτηριστική (και αντιαισθητική στο μάτι του επισκέπτη) "τρύπα" στη βλάστηση γιατί το κομμάτι αυτό έχει καεί παραπάνω από μία φορά και δεν πρόκειται να αναδασωθεί φυσικά με τίποτα, οπότε θα είναι εσαεί γυμνό και άγονο. Φυσικά αναγνωρίζω τις δυσκολίες: απότομο και επικίνδυνα επικλινές έδαφος. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν άλλα τμήματα που οι αρμόδιοι θα κρίνουν ότι πρέπει πρώτα να φυτευτούν δέντρα κατά προτεραιότητα, όπως επίσης ότι ο αριθμός των δέντρων δεν είναι απεριόριστος…
    Απλώς εμένα μου χτυπάει άσχημα αυτή η "τρύπα" στη βλάστηση στους πρόποδες των Γερανείων…
    Τέλος, καλό θα ήταν να συμβουλευθούν οι υπεύθυνοι τους επαγγελματίες-γνώστες (ιδιώτες γεωπόνους-δασολόγους-φυτωριούχους), έχει αρκετούς ο Δήμος μας ή και το Δασαρχείο γιατί δεν φτάνει να φυτευτούν κάποια δέντρα, πρέπει για ένα κρίσιμο αρχικό διάστημα να προσεχθούν-συντηρηθούν για να μην πάνε άκλαφτα όπως έχει παρατηρηθεί να γίνεται πολλάκις σε άλλους Δήμους που φύτεψαν χιλιάδες δέντρα αλλά μετά τα άφησαν στην τύχη τους στο έλεος του Θεού και των καιρικών συνθηκών. Στην αρχή τα δέντρα θέλουν φροντίδα για να "πιάσουν". Οι επαγγελματίες που προανέφερα και το Δασαρχείο ξέρουν!

  5. Γιάννη, για το Δασαρχείο ας κρατάμε και ένα μικρό καλάθι αφού αυτό έχει εγκρίνει και δεν έχει αντιδράσει σε καμμία εκ των αδειοδοτήσεων για τις ανεμογεννήτριες. Δεν είμαι κάθετα εναντίον. Παν μέτρον άριστον. Άλλο αυτό και άλλο έχουμε πάρει 100 άδειες και συνεχίζουμε.

  6. Ο Λόης εκανε αναφορά στον Υδροφόρο Ορίζοντα ότι θα γίνει η δράση. Μόνο εκεί;
    Αυτό που ρωτάει ο John είναι σωστό…έχουν οριστεί τα σημεία απο ειδικούς ή απο όποιος έχει μάτια βλέπει και τα βάζουμε όπου λάχει.
    Και έχει δίκιο για την επόμενη ημέρα της φροντίδας και του ποτίσματος μέχρι να ''πιάσουν''.
    Εχει και ένα νέο άνοιγμα στο βουνό…. πάνω απο την Αγία Κυριακή…που απορώ πως δεν το έχει δεί κανείς 37,58 – 23,00 είναι οι συντεταγμένες στο Google Earth.
    Ξέρω ξέρω….έγινε μόνο του το καημένο.
    Το έφτιαξαν τα σαλιγκάρια της περιοχής για να το κάνουν πίστα για σκί.(Κουνάω το κεφάλι μου για την υστερόβουλη αγάπη μας…όλων μας για τον τόπο μας. Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου.)
    Το δασαρχείο απο την Κόρινθο είναι μακριά….δεν μπορεί να το διακρίνει.Όπως και η υπηρεσία του Δήμου μας. Είναι πολύ κοντά.Να μην υπάρχει μέση λύση ρε παιδί μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog