Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η δεύτερη ευκαιρία του Ντιόγκο

- Advertisement -

Πριν από 3,5 χρόνια; Έγινε ένα από τα σπουδαιότερα μεταγραφικά σίριαλ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το wonder boy από τη Βραζιλία που ο Ολυμπιακός ξόδεψε το εξωπραγματικό ποσό των 9,5 εκατ ευρώ. Μόλις για το 65% των δικαιωμάτων του…

Ένας ποδοσφαιριστής που πριν καν τον δούμε, είχε δημιουργήσει ένας «θρύλο» γύρω από το όνομα του. Αντίστοιχο της ελαφρότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή τέλος πάντων της δικής μας… άγριας Δύσης.

Περιμέναμε όλοι κάτι από Τζιοβάνι και Ριβάλντο σε συσκευασία του… ενός. Σε ηλικία 20 ετών. Και τελικά έτσι τον (κατά)κρίναμε και όλας. Γιατί δεν ήταν το υβρίδιο για το οποίο ο Ολυμπιακός πλήρωσε μια περιουσία.

Οι πλάτες του Ντιόγκο δεν στάθηκαν ικανές να σηκώσουν το βάρος της προσδοκίας μιας ολόκληρης ομάδας. Και εκεί είναι που ξεκίνησαν τα στραβά… Εννοείτε ότι έχει και εκείνος πολύ σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Άλλα όχι απαραίτητα το μεγαλύτερο. Ειδικά από την πρώτη χρονιά και έπειτα. Διότι στην πρώτη του σεζόν, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο ο Ντιόγκο είχε καλή παρουσία. Και συνολικά 16 σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι ήρθε τέλη καλοκαιριού έχοντας ήδη παίξει μισό πρωτάθλημα Βραζιλίας και τέλος πάντων ξεπερνώντας τα εξήντα ματς σε ένα έτος. 

Η δεύτερη σεζόν του ήταν τραγική. Όχι μόνο για τον ίδιο όμως. Πέμπτος κατέληξε ο Ολυμπιακός εκείνη τη χρονιά στο πρωτάθλημα. Τρίτη σεζόν δεν υπήρξε. Έπαιξαν οι Πειραιώτες εκείνα τα ματς με την Μακάμπι, αποκλείστηκαν αποβλήθηκε και ο Ντιόγκο και όλα μαζί τον έστειλαν… πακέτο στην πατρίδα του.

Και σήμερα; Σήμερα επιστρέφει επίσημα μιας και όπως ειδοποίησε θα δώσει το παρών στην σημερινή προπόνηση. Η δική του δευτέρα παρουσία, αλλά με τα δεδομένα τόσο διαφορετικά. Ούτε κόσμος στο αεροδρόμιο, ούτε τι θα δηλώσει, ούτε βέβαια προσδοκίες αντίστοιχες με εκείνες του παρελθόντος.
Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς ουδείς έχει πια την ψευδαίσθηση ότι ο Ντιόγκο θα μπορέσει ποτέ να παίξει ποδόσφαιρο επιπέδου «9,5 εκατ ευρώ». Είτε στον Ολυμπιακό, είτε οπουδήποτε αλλού. Ούτε καν εκτιμούν οι περισσότεροι πως το επιθετικό καρέ των 80 γκολ των πρωταθλητών (Μιραλάς, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Πάντελιτς) θα «σπάσει» με την προσθήκη του Βραζιλιάνου. 

Όλα τα παραπάνω όμως ίσως να αποτελούν το καλύτερο εφόδιο προκειμένου ο Ντιόγκο αυτή τη φορά να πιάσει στον Ολυμπιακό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ζήτησε τυχαία την επιστροφή του. Έχει ποντάρει πάνω στον Βραζιλιάνο. Σταδιακά… Να τον εντάξει στην ομάδα, να του δώσει ρόλο μέσα από το rotation. Τώρα δεν θα είναι το πρώτο βιολί. Δεν θα περιμένει κανείς υπερβολές. Τώρα θα κριθεί δίκαια. Και ο Νιόγκο θα έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από ότι θα έχει η ομάδα τον Βραζιλιάνο.  Μπορεί το σχέδιο του προπονητή να σώσει τον 24άχρονο επιθετικό; Θα δείξει…Δεδομένα όμως αξίζει η προσπάθεια…

contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog