Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Ξενιάδης: Από εμάς δεν πρόκειται να χαλάσει το deal με την ΑΕΚ

- Advertisement -

Βέβαιος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ δήλωσε ο Βασίλης Ξενιάδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

«Από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάσει η συμφωνία. Πιστεύω πως και από αυτή της ΑΕΚ», τόνισε. «Φυσικά και έχω τα χρήματα για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Δεν είμαι κανένας γραφικός», πρόσθεσε. «Δεν γνωρίζω καν τον Μάκη Ψωμιάδη», δήλωσε.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Ξενιάδης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και στους Αντώνη Πανούτσο, Αντώνη Καρπετόπουλο και Γιάννη Κυφωνίδη για:

-το ενδιαφέρον του για την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών: «Δεν είμαι αγοραστής, γιατί δεν πουλιέται τίποτα. Ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της απόκτησης μετοχών».

-το αν υπάρχει ενδεχόμενο να χαλάσει η συμφωνία: «Από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάσει. Ούτε πιστεύω από την ΑΕΚ. Η διοίκηση της ΠΑΕ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει μαζέψει τα πράγματα και απλώς αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας όπως πολλές επιχειρήσεις».

-το αν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις: «Φυσικά έχω τα χρήματα. Μην σας απασχολεί. Δεν μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι γραφικός. Είναι η τελευταία φορά που βγαίνω στο ραδιόφωνο και δεν είμαι άνθρωπος των media. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, ακολουθούμε τις διαδικασίες που όρισε η ΠΑΕ ΑΕΚ και έχουμε κάνει κοινή δήλωση πως υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία».

-τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν: «Πάμε βάσει διαδικασιών να τελειώσουμε το
deal. Κατ’ αρχήν τα έχουμε βρει, είναι συγκεκριμένο το ποσό που πρέπει να μπει και οι νομικοί μας θα προχωρήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα. Στη συνάντηση των νομικών θα μπει το χρονοδιάγραμμα. Ό,τι χρειάζεται από το νόμο θα το κάνουμε. Θα δούμε αφού με ενημερώσουν οι νομικοί μου».

-το αν έχει κάνει οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ: «Οικονομικώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλα είναι ελεγμένα. Η ΑΕΚ έχει μεγάλη προβολή, όλα είναι ανοικτά και μπορείς να βρεις ό,τι σε ενδιαφέρει. Δεν ανακοινώνει ισολογισμούς;».

-την επιφυλακτικότητα που υπάρχει για το παρελθόν του: «Λένε πως βάσει παρελθόντος υπάρχει επιφυλακτικότητα… Ποιανού παρελθόντος; Σαν επιχειρηματίας, έχω πολλές επιτυχίες, αλλά έχω και αποτυχίες».

-την εμπλοκή του σε άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες: «Κακώς με μπλέξανε με Ηρακλή και Αγροτικό Αστέρα. Δεν έχω καμία σχέση. Ο αδερφός μου είχε προσπαθήσει να εμπλακεί. Για το θέμα με τον Πανελευσινιακό, όταν υπάρχει ντόρος, οι εμπλεκόμενες πλευρές για να καλυφθούν κάνουν μηνύσεις. Αυτό είναι το σύνηθες».

-τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες: «Εφοπλιστής δεν είμαι. Είναι μια από τις δραστηριότητες του ομίλου μας. Έχουμε κάποια ναυλωμένα δεξαμενόπλοια. Να κάνουμε ένα ραντεβού και να σας δείξουμε φωτογραφίες από τα πλοία, αν θέλετε».

-τη μόρφωσή του: «Η ΑΕΚ είχε και ανθρώπους που δεν είχαν καμία μόρφωση. Εγώ αυτή τη στιγμή ήρθα σαν φίλαθλος και όχι σαν γιάπης».

-το αν έχει σχέση με τον Μάκη Ψωμιάδη: «Όχι, δεν είμαι φίλος με τον Μάκη Ψωμιάδη. Δεν είχα καμία κοινωνική σχέση μαζί του και δεν τον γνωρίζω καν».

-την πιθανότητα να συμμετέχουν στην προσπάθεια παλαίμαχοι παίκτες: «Ο κ. Στράτος έκανε μία έρευνα. Εγώ δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Πρώτα να κλείσουμε τη συμφωνία που είναι για το καλό της ομάδας και μετά θα δούμε».

-το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Σταύρος Αδαμίδης στην προεδρία της ΠΑΕ: «Εφόσον τελειώσει η συμφωνία, θα γίνουν όλες οι προτάσεις, για το καλό της ΑΕΚ».

sport-fm.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απλά, για όσους δεν άκουσαν την συνέντευξη, να προσθέσω ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η απάντηση του στην ερώτηση του Πανούτσου σχετικά με τα πλοία που έχει:
    -Πανούτσος: Έχετε καράβια; Στο βιογραφικό σας λέτε ότι στο ενεργητικό της εταιρείας σας, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επενδύσεων καιναυτικός στόλος από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων. Είναι δικά σας;
    – Ξενιάδης: Όχι, δεν ανήκουν στην εταιρία, είναι μισθωμένα
    -Πανούτσος: Αφού δεν σας ανήκουν γιατί τα έχετε βάλει στην δύναμη της επιχείρησής σας;
    – Ξενιάδης: ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog