Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο τραπέζι και επισήμως οι μειώσεις αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα

- Advertisement -

Ο …κλεφτοπόλεμος για το θέμα της μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα – για την ακρίβεια, της γενίκευσής της – φαίνεται πως τελείωσε με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο…

Κι αυτό καθώς ο κ. Δασκαλόπουλος παραδέχθηκε, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση πως θέματα όπως το μισθολογικό, οι ωριμάνσεις στις αποδοχές, ακόμα και οι τριετίες είναι θέματα “που θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων”.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο ΣΕΒ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως “αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σε αυτή τη δραματική οικονομική συγκυρία και στη κρίσιμη αυτή εποχή, είναι να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας σε ένα άλλο σημείο ισορροπίας, που θα βοηθήσει και την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής”.

O κ. Δασκαλόπουλος εξήρε την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που έχουν δείξει οι κοινωνικοί εταίροι ώστε να συζητήσουν για όλα τα εργασιακά θέματα…

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ισχυρότερου εργοδοτικού συνδικαλιστικού φορέα της χώρας ζήτησε να “εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που φθείρουν την κυβέρνηση Παπαδήμου”, σε περίπτωση αποτυχίας της οποίας, όπως είπε, “στους σημερινούς «συγκάτοικους» θα ρίξει την ευθύνη για το εθνικό ναυάγιο ο λαός”.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει σήμερα επαφές με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, με τους εμπόρους να έχουν θέσει επισήμως ζήτημα παγώματος των μισθών για το 2012, παρόλο που με βάση την εθνική γενική σύμβαση εργασίας που βρίσκεται σε ισχύ, προβλέπεται αύξηση 1,6% στον βασικό μισθό.

protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog