Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάνος Κατράκης: Γνωρίζατε ότι ήταν ποδοσφαιριστής του Αθηναϊκού;

- Advertisement -

Για την καλλιτεχνική πορεία του Μάνου Κατράκη, αλλά και την προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας μας, είμαστε μάλλον ανάξιοι να μιλήσουμε. Γι’ αυτό στο παρόν άρθρο θα εστιάσουμε σε μία από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού, και συγκεκριμένα στο ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής

Ο γεννημένος το 1908 στο Καστέλι Κισσάμου Κρήτης Κατράκης, πριν συμπληρώσει τα 10 του χρόνια, μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα. Οι ιστορικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποδόσφαιρο του άρεσε πάρα πολύ. Κι έτσι, αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό ενεργότερα: εντάσσεται στην ομάδα του Κεραυνού!

Αγωνιζόταν σε θέση σέντερ μπακ, και κύριο προσόν του ήταν η μαχητικότητα. Ήταν, μάλιστα, πολύ καλός, και κατόρθωσε να ξεχωρίσει γρήγορα. Λίγο αργότερα, δε, άφησε την ομάδα, και μετεγγράφηκε στον σαφώς γνωστότερο και ισχυρότερο Αθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου επίσης διακρίθηκε σε αρκετούς αγώνες.
Δεν έμελλε, ωστόσο, να ασχοληθεί για πολλά χρόνια ακόμη με τον «βασιλιά των σπορ». Κι αυτό διότι αναγκάστηκε να γίνει προστάτης οικογένειας, καθώς ο πατέρας του έλειπε συνεχώς ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του, Γιάννης, είχε ήδη ξενιτευτεί στην Αμερική.

Δεν άργησε, πάντως, να βρει τον αληθινό του προορισμό ζωής. Σε ηλικία μόλις 18 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο θέατρο, με τον θίασο «Οι νέοι», στο έργο «Για την αγάπη της». Το μπρίο και η δυναμικότητά του ενθουσίασαν τον σκηνοθέτη Κώστα Λελούδα, κι έτσι ένα χρόνο αργότερα, το 1928, έπαιξε στην πρώτη βουβή ταινία «Το λάβαρο του ’21». Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία!

Ο Αθηναϊκός το 1926 – πρώτος από αριστερά στη σειρά των καθήμενων, ο Μάνος Κατράκης

Advertisement

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog