Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ψάλτης και επίτροπος το έριξαν στην πρέφα!

- Advertisement -

Δε ξεκίνησε καλά η χρονιά για τον ιερέα εκκλησίας…
σε περιοχή κοντά στην Οβρυά του Νομού Αχαΐας!
Αφού υποδέχθηκε τον νέο χρόνο με την οικογένειά του, ξύπνησε νωρίς προκειμένου να μεταβεί στην εκκλησία και να τελέσει την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία για τη νέα χρονιά…
Φθάνοντας στην εκκλησία, διαπίστωσε κατά περίεργο τρόπο πως ο ναός ήταν κλειστός! Αρχικά εκτίμησε πως ο επίτροπος και ο ψάλτης θα ξενύχτησαν, οπότε θα είχαν καθυστερήσει να φθάσουν στον Κυριακάτικο προορισμό τους. Λίγο αργότερα όμως, όταν άκουσε τι πραγματικά είχε συμβεί, «έπεσε από τα σύνννεφα»!
Ο ιερέας περίμενε υπομονετικά, κάποια στιγμή όμως άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι πιστοί! Ρωτούσε αν είχαν δει τον επίτροπο και τον ψάλτη, κανείς όμως δεν ήξερε που βρίσκονταν! Μέχρι που στο σημείο έφθασε ένας ηλικιωμένος ο οποίος πληροφόρησε τον παπά πως είχε μεταβεί για καφέ σε καφενείο της περιοχής και έτυχε να δει τους δύο συνεργάτες του παπά να χαρτοπαίζουν!
Ο ιερέας «παλάβωσε»! Δέκα λεπτά αργότερα είδε με τα μάτια του όσα προηγουμένως του είχε περιγράψει ο πιστός! Ο επίτροπος με τον ψάλτη αλλά και κάποιους άλλους έκαναν «διατριβή» στα χαρτιά, ξεχνώντας τα Πρωτοχρονιάτικα καθήκοντά τους!
Θεριακλήδες οι συνεργάτες του Παπά…

*prionokordela.gr 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog