Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το loutrakiblog θυμάται : Ο πανούργος αντιδήμαρχος…

- Advertisement -

Ιστορίες του τόπου μας που ζήσαμε , μας διηγήθηκαν , γελάσαμε…

Θα σας μεταφέρουμε για άλλη μια φορά πίσω στο χρόνο , κάμποσα χρόνια πριν , όταν ο δήμος μας ήταν πιο εύρωστος οικονομικά και είχε την άνεση να επενδύει με διάφορους τρόπους , όπως για παράδειγμα με αγορές ακινήτων και απαλλοτριώσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θα χρησιμοποιήσουμε πραγματικά ονόματα…

Η ιστορία μας έχει δύο πρωταγωνιστές , τον Τασο και τον Δήμαρχο.
Ο αγαπητός Τάσος , αντιδήμαρχος πολεοδομίας παρακαλώ , σε χρυσές εποχές και με πανίσχυρη δημοτική αρχή , είχε αφήσει μία εκκρεμότητα. Επρεπε  να προχωρήσει στην αγορά ενός απομακρυσμένου οικοπέδου , αλλά για κάποιους λόγους δεν το είχε πράξει.

Ο Δήμαρχος τον είχε ρωτήσει επανειλλημένα αν είχε προβεί σε αυτή την ενέργεια και ο αγαπητός αντιδήμαρχος τον είχε διαβεβαιώσει ισαρίθμως πως ήταν όλα τελειωμένα. Αλλά όπως σας προανέφερα , δεν είχε κάνει τίποτα. Πόνταρε πως το συγκεκριμένο θέμα θα ξεχαστεί και κάποια στιγμή θα το διεκπεραίωνε.

Ομως για κακή του τύχη και σε μία ανύποπτη στιγμή , καθώς βρισκόταν ήδη στο αυτοκίνητο του δήμου και με τον ίδιο το Δήμαρχο συνεπιβάτη , τον λούζει κρύος ιδρώτας όταν ο Δήμαρχος του λέει-

– Ρε Τάσο , μιας και είμαστε στο δρόμο και έχουμε και χρόνο , δεν πάμε να δούμε εκείνο το οικόπεδο που αγοράσαμε?
– Μάλιστα Δήμαρχε , απαντά μονομιάς ο αντιδήμαρχος , αλλά μέσα του η αγωνία και το άγχος έχουν πιάσει κόκκινα.

– Τι θα κάνω τώρα? Μονολογεί.
– Πρέπει κάτι να σκαρφιστώ.

Και εδώ ο πολυμήχανος αντιδήμαρχος συλλαμβάνει την καταπληκτική ιδέα. Γνώριζε πως εκείνη την περίοδο , ο Δήμαρχος είχε προβλήματα με τη μέση του και υπέφερε από φρικτούς πόνους. Επίσης το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο οποίο και επέβαιναν ήταν 4χ4. Ο σωστός δηλαδή συνδυασμός.

– Δήμαρχε θα αργήσουμε λίγο , του λέει . ( ο τελικός προορισμός απείχε πέντε λεπτά, αλλά ο πανούργος αντιδήμαρχος διάλεξε τον πιο κακοτράχαλο δρόμο που υπήρχε )

Πήγε από τους πιο δύσβατους δρόμους , με νεροφαγώματα και κοτρώνες .
Γκάπα γκούπα το τζιπ , πρώτη δευτέρα και ξανά πρώτη , ώσπου ο Δήμαρχος δεν άντεξε αφού του ήρθε αμέσως ο σφάχτης στη μέση και του κάνει.

– …ρε Τάσο , …-άμησέτο το κωλοοικόπεδο , με πέθανε η μέση μου , θα το δούμε άλλη φορά.

Και ο Δήμαρχος δεν το είδε ποτέ το οικόπεδο !!!

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog