Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στα δικαστήρια οι «αιώνιοι» για Λέτο

- Advertisement -

Στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μετά την καταγγελία των «ερυθρολεύκων» για τη μη καταβολή του 1% του συνολικού ποσού της μεταγραφής του Λέτο, από τη Λίβερπουλ στον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Γάτα»…

Οι Πειραιώτες επικαλούνται στην καταγγελία που έκαναν στην ΕΠΟ τον «μηχανισμό αλληλεγγύης», ο οποίος αναγκάζει τις ομάδες που αποκτούν νεαρούς ποδοσφαιριστές (μέχρι 23 ετών) να καταβάλουν κάποιο ποσό σε αυτές που τους εκπαίδευσαν ή αν θέλετε «ανέθρεψαν» ποδοσφαιρικά.

Ο Λέτο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό πριν συμπληρώσει τα 23 του χρόνια και όταν ο Παναθηναϊκός τον αγόρασε από τη Λίβερπουλ, έπρεπε να πληρώσει κι ένα ποσό στους «ερυθρόλευκους», που αντιστοιχεί περίπου στο 1% επί της συνολικής μεταγραφής, όπως προβλέπεται από τον «Μηχανισμό Αλληλεγγύης» της FIFA. Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει ενταχθεί στο ελληνικό ποδοσφαιρικό δίκαιο, προφανώς γι’ αυτό και οι «πράσινοι» αμέλησαν αυτή την υποχρέωσή τους. Έκτοτε πέρασαν, βέβαια, δυόμισι χρόνια και αποτελεί ένα ερώτημα αν ο Ολυμπιακός δικαιούται το 1% επί των 3,5 εκατομ. ευρώ που στοίχισε συνολικά ο Λέτο στον Παναθηναϊκό ή επί των υπολειπόμενων δόσεων που έχει να πληρώσει στη Λίβερπουλ.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το ποσό δεν είναι μεγάλο (προσεγγίζει τις 15-20.000 λίρες Αγγλίας), αλλά φανερώνει ένα ακόμα πεδίο κόντρας ανάμεσα στους δύο «αιωνίους». Η υπόθεση, που ήταν να εκδικαστεί στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, τελικώς οδηγείται στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

onsports.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog