Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξέ(Χ)ασε να κερδίζει στο ΟΑΚΑ…

- Advertisement -

Για δεύτερο σερί ματς στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ γκελάρει… Μετά το 0-0 με Δράμα, ήρθε τώρα το 1-1 με την Ξάνθη. Κακός ο διαιτητής Ζαχαριάδης που έδωσε το… λάθος πέναλτι…

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με Αραμπατζή στο τέρμα, Καράμπελα αριστερό μπακ, τον Κοντοέ δεξιά και στόπερ τους Μανωλά και Κάλα. Στα χαφ ήταν οι Καφές και Γεωργέας, με τον Λεονάρντο να κινείται αριστερά, ο Κλωναρίδης δεξιά και ο Κάρλος ήταν ελεύθερος πίσω από τον Μπέλεκ. Η Ένωση ήθελε ένα γρήγορο γκολ αλλά και η Ξάνθη δεν μπήκε στο γήπεδο για να κλειστεί και επαιξε και αυτή ανοιχτά, με αποτέλεσμα το ματς να αποκτήσει καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με τον Λεονάρντο από αριστερά να προκαλέσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν σωστά και με τον Μαρσελίνιο να δείχνει αρκετά ορεξάτος έκαναν κάποιες καλές προσπάθειες, με το παιχνίδι να έχει τέσσερις καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο.

Κάπου εκεί, λοιπόν, είπε να… επέμβει ο διαιτητής Ζαχαριάδης και χάλασε τον αγώνα. Δεν έβγαζε κίτρινη κάρτα σε μαρκαρίσματα που θα έπρεπε, δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Κλωναρίδη, άκουγε όλο το ΟΑΚΑ να τον βρίζει και μέσα σε αυτή την… αναμπουμπούλα ήρθε και το 0-1 για την Ξάνθη με την κοντινή προβολή του Μαρκόφσκι -που καλυπτόταν- μετά τη λάθος αποκρουση του Αραμπατζή.

Η Ξάνθη είχε την ψυχολογία, η ΑΕΚ είχε τα νεύρα και δεν είχε καθόλου κέντρο καθώς ο Καφές ήταν σε τραγική μέρα και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποτέλεσμα οι Ακρίτες να διατηρούν εύκολα το προβάδισμα. Δεν πήγαν, όμως, με αυτό στα αποδυτήρια γιατί στο 45′ ο Ζαχαριάδης αποφάσισε να… ισοφαρίσει τα λάθη και έδωσε πέναλτι -που δεν υπήρχε- σε πέσιμο του Καφέ, για να γίνει το 1-1 με τον Λεονάρντο από τα 11 βήματα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κωστένογλου έκανε την πρώτη αλλαγή, βάζοντας τον Λυμπερόπουλο αντ΄του Κλωναρίδη. Ετσι, ο Λύμπε πήγε στην κορυφή και ο Μπέλεκ δεξιά. Η ΑΕΚ είχε, όπως αναμενόταν, την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρία, την ώρα που η Ξάνθη ήταν πίσω και έψαχνε τις αντεπιθέσεις, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει κι αυτός την πρώτη αλλαγή, βάζοντας Μάνταλο αντί Βλαχοδήμου.

Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλό όσο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με τον κόσμο να προσπαθεί να σπρώξει την ΑΕΚ προς το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία, πίεζαν αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δεν έπαιζαν από τα αριστερά με τον Λεονάρντο αλλά από δεξιά με τον Μπέλεκ, οπότε δεν μπορούσαν να δουν προκοπή

Τα λεπτά περνούσαν και η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαζε, με την ΑΕΚ να πιέζει αλλά να μην κάνει ευκαιρία και τον Κωστένογλου να προχωράει στη δεύτερη αλλαγή που ήταν αναγκαστική καθώς ο Καράμπελας τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Αργυρίου. Ο τελευταίος πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Κοντοέ να πάει αριστερά.

Η τρίτη αλλαγή για την Ένωση έγινε στο 79′ με τον Μπερνς να μπαίνει αντί του κάκιστου Μπέλεκ, με την ΑΕΚ να έχει μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο και να ψάχνει το δεύτερο γκολ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog