Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καστανίδης: Δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κρίση

- Advertisement -

  
Αντίθετος σε «ταπεινωτικές διαδικασίες που θα ευτελίζουν τη διαδικασία εκλογής» δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου…
 
Ο κ. Καστανίδης, κάνοντας μια αναδρομή στη κυβερνητική διετία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ήταν «θεμελιώδες λάθος να λέμε ότι ξέραμε την δημοσιονομική κατάσταση όταν αναλάβαμε» και πως «δεν ήμασταν έτοιμοι εθνικά και διοικητικά να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, ούτε ως πολιτικό σύστημα ούτε ως ΠΑΣΟΚ για το βάθος, το μέγεθος και την οξύτητα της κρίσης».

Επίσης, ανέλυσε τους λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση καθώς και τα πολλά λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό των μέτρων καθώς «υπό την πίεση της τρόικας εφαρμόσαμε μια πολιτική που οδήγησε σε υφεσιακό σπιράλ».

Σχετικά με την πορεία του Κινήματος δήλωσε αντίθετος «σε ταπεινωτικές διαδικασίες που θα ευτελίζουν τη διαδικασία εκλογής προέδρου από την βάση, αλλά ζήτησε εύσχημο τρόπο προεκλογικής εκστρατείας χωρίς να χρησιμοποιούν οι υπουργοί το κράτος ούτε οι άλλοι να ευτελίζουν με μικροπρέπειες την διαδικασία».

Τέλος, απηύθηνε πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων ώστε να διαμορφωθεί μία ελάχιστη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των χαμηλόμισθων, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών με κοινές μετοχές, όπως έχει ψηφιστεί, την διαμόρφωση σταθερού μηχανισμού κατά της φοροδιαφυγής και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog