Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μια 17χρονη άστεγη επιστήμονας!

- Advertisement -

Η Σαμάνθα Γκάρβεϊ από το Λονγκ Άιλαντ της Αμερικής είναι μόλις 17 χρονών και έχει καταφέρει να φτάσει στην τελική ευθεία ανάμεσα σε 61 υποψήφιους, για να κερδίσει το βραβείο επιστημονικής έρευνας Intel Science Talent Search από την Intel που αναζητά νέα ταλέντα, το οποίο συνοδεύεται από 100.000 δολάρια…

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: η Σαμάνθα από πολύ μικρή είναι άστεγη και ζει με τους γονείς της σε ένα άσυλο αστέγων! Παρόλα αυτά έχει καταφέρει με πολύ σκληρή προσπάθεια να όχι μόνο να είναι άριστη μαθήτρια λυκείου, αλλά και να κάνει ιδιαίτερες επιστημονικές έρευνες, μια από τις οποίες κατέθεσε στο διαγωνισμό. Τώρα κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά για το βραβείο χάρη στη μελέτη της πάνω στα μύδια.

Η Σαμάνθα, που θέλει να γίνει θαλάσσια βιολόγος,  ανακάλυψε ότι τα μύδια είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα πιο παχύ δέρμα αφότου έχουν επιζήσει από μια επίθεση.
«Μπορείς να κλαψουρίζεις και να παραπονιέσαι για τη ζωή σου αλλά τι θα καταφέρεις μ’ αυτό;», λέει σε όσους τη ρωτάνε πως κατάφερε παρόλες τις δυσκολίες να καταφέρει τόσα πολλά. Όπως λέει ακολούθησε τη συμβουλή του πατέρα της που της λέει να μαζεύει το μυαλό της και να κοιτάει πάντα μπροστά.

Σε δυο εβδομάδες θα μάθει αν κατάφερε να περάσει στους τελικούς του διαγωνισμού, ενώ εύχεται να μπορέσει να κερδίσει το έπαθλο της Intel, αλλά και την υποτροφία που το συνοδεύει, για να σπουδάσει.
Πάντως, η πολιτεία μετά από αυτή της την επιτυχία ευαισθητοποιήθηκε και παραχώρησε στην οικογένειά της ένα σπίτι με πληρωμένο ενοίκιο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog