Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 2-0

- Advertisement -

Η Τούμπα το απαιτούσε, ο Γιάχος και ο βοηθός είδαν το -τραβηγμένο- πέναλτι που έφερε το 1-0 (Λίνο) και το τελικό 2-0 (Κλάους) έστειλε τον καλύτερο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου και την ΑΕΚ σπίτι της. Με Ατρόμητο στους “8” ο ΠΑΟΚ…

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ! Ο “Δικέφαλος” του Βορρά επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λίνο στο 32′ και το τελικό σκορ έγραψε ο Αθανασιάδης στο 54′. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν έφυγαν χωρίς παράπονα από τη Θεσσαλονίκη, αφού το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Γιάχος για τράβηγμα του Κάλα στον Λαζάρ ήταν… τραβηγμένο.

Η σκακιέρα των δύο ομάδων
Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Σταφυλίδη, Τσιρίλο, Μαλεζά και Έτο. Στα χαφ έπαιξαν οι Γκαρσία-Λαζάρ, στην τριάδα μπροστά τους οι Λίνο (αριστερά), Φωτάκης (επιτελικός), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Αθανασιάδης, συμπληρώνοντας το 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού.
Όσον αφορά την ΑΕΚ, η οποία είχε ίδια διάταξη με του έτερου Δικεφάλου, ο Νίκος Κωστένογλου τοποθέτησε τον Αραμπατζή τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Κοντοέ, αριστερό τον Καράμπελα και στόπερ τους Μανωλά-Κάλα. Στα χαφ τοποθετήθηκαν ο Γεωργέας με τον Μάκο και επιτελικός μέσος ο Γκερέιρο. Στις πτέρυγες ο Μπέλεκ έπαιξε δεξιά, αριστερά ο Λεονάρντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Σιαλμάς!

Δυνατός ο ΠΑΟΚ ατυχία με Μάκο στην ΑΕΚ!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στα 15 πρώτα λεπτά, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές με τον Σταφυλίδη (5′ σουτ που μπλόκαρε ο Αραμπατζής) και τον Λάζαρ (15′ γυριστό σουτ του Λίνο άουτ). Στη συνέχεια η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, βρήκε τα πατήματά της και προσπάθησε να κυκλοφορήσει περισσότερο την μπάλα προς την περιοχή των γηπεδούχων. Στο 17′ μάλιστα ο Σιαλμάς βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε ύστερα από ωραία πάσα του Μπέλεκ πέρασε άουτ. Η Ένωση ομολογουμένως ήταν πολύ άτυχη αφού σε αντεπίθεση που πήγε να κάνει στο 23′, ο Αθανασιάδης έκανε σκληρό φάουλ στον Μάκο, με αποτέλεσμα ο Έλληνας μέσος να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του αναγκαστικά στον Καφέ, ο οποίος δεν είχε και την καλύτερη απόδοση στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του Δικέφαλου αετού.

Ο βοηθός δεν είδε… Κάλα!
Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέβηκε περισσότερο και πλησίασε με αξιώσεις τα καρέ του Αραμπατζή. Στο 32′ μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ (1-0) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λίνο, μια απόφαση που ξεσήκωσε αντιδράσεις στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ! Τι συνέβη; Ο Γιάχος πήγε να δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Λαζάρ ο οποίος ύστερα από τράβηγμα του Κάλα σωριάστηκε στο χορτάρι. Ωστόσο, ο βοηθός του ρέφερι σήκωσε το σημαιάκι και έτσι καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Το ριπλέι πάντως έδειξε ότι το πέναλτι ήταν κάπως… τραβηγμένο.
Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για ένα περίπου δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ πήρε… μπρος λίγο πριν τις καθυστερήσεις, αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια προπορευόμενος 1-0.

Η μπλόφα και το… ροχαλητό
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Ο “Δικέφαλος” του Βορρά πάντως ήταν πολύ καλά οργανωμένος αμυντικά και είχε καλύψει όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Γλύκου. Ήταν ξεκάθαρο ότι οι οδηγίες του Μπόλονι ήταν να δώσουν χώρο στους “κιτρινόμαυρους” προκειμένου να ανοίξει η άμυνά τους. Μια πολλή καλή μπλόφα. Όπερ και εγένετο στο 54′ όταν ο Λίνο βγήκε με τον Σαλπιγγίδη σε δύο εναντίον ενός, αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε καλό σουτ με αποτέλεσμα να αποκρουστεί σε κόρνερ από τον Μανωλά. Στην εκτέλεσή του όμως από τον Γκαρσία, ο Αραμπατζής έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου, όλη η άμυνα της ΑΕΚ κοιμήθηκε με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Μπέλεκ και ο Αθανασιάδης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Όπως ήταν φυσικό, το σκορ ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί από την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε ανίκανη να απειλήσει. Είχε μία υποτυπώδη πρωτοβουλία αλλά όχι την ουσία. Δεν μπορούσε καθόλου να βρει δίχτυα. ‘Ηταν και άτυχη συν τοις άλλοις, αφού ούτε στη σουτάρα του Λυμπερόπουλου δεν καρφώθηκε στην εστία του Γλύκου. Πάντως το ματς δεν ήταν καλό μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ο ρυθμός έπεσε τραγικά με αποτέλεσμα οι θεατές να παρακολουθούν μία βαρετή εικόνα εντός του αγωνιστικού χώρου. Το σκορ πάντως δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης επικρατώντας 2-0 της Ένωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκης, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος, Λεονάρντο, Γκερέιρο, Μπέλεκ , Σιαλμά.
Δείτε τα γκολ…

sportdog.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog