Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λαυρεντιάδης: «Εγώ φυλακή δεν πάω»

- Advertisement -

Ετοιμος να δώσει «γη, ύδωρ» και επιπλέον 700 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει την ατιμωρησία του κάνοντας χρήση του ευεργετικού νόμου που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης…

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να μην καταλήξει στη φυλακή…
Την ίδια ώρα που χθες οι συνήγοροι του κ. Λαυρεντιάδη ζητούσαν και λάμβαναν νέα προθεσμία από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, για τις 30 Ιανουαρίου, με αφορμή νέα στοιχεία που προστέθηκαν στη δικογραφία, εκπρόσωποί του συζητούσαν με τη διοίκηση της νέα Proton Bank προκειμένου επιτευχθεί συνολική συμφωνία επί του συνόλου των απαιτήσεων της τράπεζας.

Οπως δημοσίευσε και το capital.gr η πλευρά του επιχειρηματία φαίνεται διατεθειμένη να επιστρέψει -μετά τα 51 εκατομμύρια ευρώ- και το σύνολο των 701 εκατομμυρίων που είχαν δοθεί ως δάνεια – μαϊμού σε συνεργάτες και φίλους του που αγόρασαν τις εταιρείες που πούλησε πέρυσι.

Οπως έχει αποκαλυφθεί από τα πορίσματα των ελεγκτών και τη δικαστική έρευνα τα δάνεια δόθηκαν με διαδικασίες εξπρές, χωρίς επαρκείς εγγυήσεις και αφού προηγουμένως είχαν αποξηλωθεί όλοι οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου που διατηρούσε η τράπεζα πριν περάσει στα χέρια του κ. Λαυρεντιάδη για μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ήδη γνωστό ότι η διοίκηση της Τράπεζας σε αυτή τη φάση είχε δηλώσει ότι προτίθεται να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη διαδικασία που κινείται ήδη σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη για το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτοχρόνως όμως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης είχε ζητήσει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο σε βάρος του επιχειρηματία και με το αδίκημα της υπεξαίρεσης για το ποσό των 54 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό, με βάση τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος προέρχεται από τα δάνεια μαϊμού που διοχέτευσε η Proton σε συνεργάτες και φίλους του και φέρεται να έχει καταλήξει κατ’ ευθείαν στις «τσέπες» του.

Προφανώς, ο κ. Λαυρεντιάδης διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμπλέξει εύκολα αποφάσισε να επιστρέψει ο ίδιος το σύνολο των δανείων που έδωσε σε τρίτους η Proton. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο επιχειρηματίας στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με τους νομικούς τους συμβούλους και στενούς του συνεργάτες επισημαίνει ότι είναι έτοιμος να κάνει ότι απαιτείται για να μην πάει στη φυλακή.

Βεβαίως με τον τρόπο αυτό παραδέχεται ανοικτά την εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση και ομολογεί την ενοχή του. Ομως ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος για να γλυτώσει αρχικά την προφυλάκιση και τελικά την καταδίκη καθώς οι κατηγορίες για τις οποίες ελέγχεται (ξέπλυμα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη) είναι τέτοιες που επισύρουν ποινές πολυετούς καθείρξεως και μάλιστα χωρίς αναστολή και εξαγορά.

Κι αυτό αν γίνει δεκτή από τις δικαστικές αρχές του τόπου η τελευταία κυβερνητική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όταν επιστραφούν τα χρήματα και αποκατασταθεί η ζημία τότε εξασφαλίζεται το ακαταδίωκτο. Με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

iefimerida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog