Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργοτέλης – ΑΕΚ: Όπου… μισός κι η μοίρα του!

- Advertisement -

Πλέον το «φτωχός» δεν είναι το μόνο που κοστίζει στην ΑΕΚ…

Η ελλιπέστατη «Ένωση» δεν καθάρισε το ματς με τον Εργοτέλη μετά το γκολ του Λυμπερόπουλου και είδε τον Κατσικοκέρη να την τιμωρεί σκληρά με την ισοφάριση (1-1).

Οι μαζικές απουσίες και οι μεγάλες ευκαιρίες που ξόδεψαν ενώ προηγούνταν, στοίχισαν ακριβά στους «κιτρινόμαυρους» και δεν τους επέτρεψαν να χαμογελάσουν λίγο μέσα στη «μαυρίλα» των τελευταίων ημερών.

Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα υπηρεσιακή (κι ενδεχομένως ενδεικτική του κύματος φυγής) ήταν αυτή που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Πέραν των γνωστών απουσιών, λοιπόν, (τιμωρημένος Λεονάρντο, κουρασμένος Γεωργέας, τραυματίας Μάκος), ο προπονητής της ΑΕΚ άφησε εκτός βασικού σχήματος τους Καράμπελα, Κοντοέ, Μπέλεκ και εκτός αποστολής τους Κάλα και Μανωλά.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μπουγαΐδης, Δέλλας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Βάργκας, στην τριάδα μπροστά τους οι Σιαλμάς (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Κλωναρίδης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.

Αν ποτέ βγει επίδομα ανθυγιεινής παρακολούθησης αγώνων, θα ήταν σκάνδαλο να μη δοθεί προτεραιότητα σε όσους παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο στο Παγκρήτιο. Ή μάλλον στους ήρωες που άντεξαν να μείνουν και για το δεύτερο. Παρόλο που έβλεπαν μια ομάδα ανεξήγητα συντηρητική (Εργοτέλης) και μια ομάδα εύλογα ανακατεμένη (ΑΕΚ) να επιδίδονται σε απόπειρα δολοφονίας του αθλήματος…

Έστω και με το ελαφρυντικό της δυνατής βροχής. Αυτής που άρχισε να πέφτει από νωρίς κι έκανε υπέροχη… αντίθεση με τη βροχή φάσεων που ΔΕΝ γίνονταν στο γήπεδο. Κι αυτής που βοήθησε ώστε μοναδικές στιγμές όπου διεκόπησαν τα ροχαλητά να γίνουν ένας «κεραυνός» του Κλωναρίδη -που σταμάτησε στα χέρια του Πίρσον- κι ένα γκολ που πέτυχε ο Μπούντιμιρ… χρησιμοποιώντας το δικό του.

Έχοντας κάνει ήδη μια αναγκαστική αλλαγή (ο τραυματίας Μπουγαΐδης είχε αντικατασταθεί απ’ τον Κοντοέ), ο Κωστένογλου θυσίασε άλλη μια στην προσπάθεια να δώσει δημιουργία στην ομάδα του (Γκερέιρο στη θέση του κακού Κάρλος). Δεν χρειάστηκε, ωστόσο, δημιουργία, αλλά μια ακόμα απόδειξη πως ο Λυμπερόπουλος δεν συγχωρεί λάθη (σαν την απόκρουση του Τζανακάκη) για να πάρει το προβάδισμα.

Αυτό που δημιούργησε ευφορία στην ΑΕΚ, αλλά και ανεξήγητο άγχος στον Κωστένογλου να το προστατέψει (βάζοντας τον Καφέ αντί του Κλωναρίδη και γυρίζοντας σε 4-3-3). Μπορεί, λοιπόν, η «Ένωση» να μην πλήρωσε την οπισθοχώρηση στο φοβερό σουτ του Κυριακίδη (δοκάρι). Πλήρωσε ακριβά, όμως, τις κραγαλέες ευκαιρίες Σιαλμά και Λαγού, όταν ο Κατσικοκέρης εξαργύρωσε την «μπούκα» του εξαιρετικού Κουτσιανικούλη και της χάλασε το χαμόγελο που τόσο πολύ είχε ανάγκη.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog