Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Aνοιχτή επιστολή στον δήμαρχο κο Λογοθέτη για τα αιολικά πάρκα

- Advertisement -
Από τον Poseidon
Κε Λογοθέτη. Ειλικρινά είναι λυπηρό να βλέπει κάποιος ένα -κατά τα άλλα- σοβαρό άνθρωπο με την ανώτερη θεσμική εκπροσώπηση να παίζει ρόλους και να προσπαθεί να χειραγωγήσει καταστάσεις με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση…

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά τουλάχιστον εμένα αυτή την αίσθηση μου βγάζετε…

Η προσπάθεια να μπει τελευταία στιγμή ως έκτακτο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της παρασκευής, ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα καπηλείας της δημοτικής συγκέντρωσης για το θέμα των ανεμογεννητριών στα Γεράνεια, και αυτό φάνηκε γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα, αποφασίστηκε το προηγούμενο βράδυ και δόθηκε εντολή εισήγησης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.  

Αντί να έχει γίνει θέμα προ μηνών, αντί να έχει γίνει πρόκληση διαβούλευσης με την συμμετοχή δημοτών, φορέων και επιστημόνων, και αντί αμέσως μετά τα ψηφίσματα των τοπικών συμβουλίων των Αγίων και του Λουτρακίου να γίνει δραστηριοποίηση, περιμένατε να πάρουν άλλοι πρωτοβουλίες και να τρέχετε μετά για να τις καπελώσετε. Επαίσχυντο, αλλά και επαναλαμβανόμενο, αφού και με το Σουσάκι Λοτζίστικς τα ίδια λέγατε και εσείς και οι αντιδήμαρχοι των Αγίων που μπροστά στο δημοτικό συμβούλιο διαβεβαίωναν τους πάντες να μην ανησυχούν και ότι το θέμα είχε παγώσει.  
Κε Λογοθέτη. Από πότε γνωρίζετε ότι έχουν δοθεί άδειες που έχουν εγκριθεί από το καλοκαίρι του 2010 και έπειτα? Από πότε γνωρίζετε (αφού τουλάχιστον 3 blogs δημοσίευσαν άδειες, αιτήσεις, και αποφάσεις για περισσότερες από 4 εταιρείες αιολικής ενέργειας) ότι έχουν προχωρήσει εγκρίσεις από την δασική υπηρεσία και την ΡΑΕ? Γιατί δεν έχετε κάνει κάτι και τρέχετε εκ των υστέρων με δήθεν θλιμένο ύφος και με κάλπικο καταγγελτικό λόγο.
Δεν σας έχει πει κάποιος ότι είστε Δήμαρχος? Δεν σας έχουν πει ότι είναι υποχρέωση σας να παρακολουθείτε ότι γίνεται από άλλα θεσμικά όργανα του κράτους και της περιφέρειας και αφοορύν τον τόπο, και να λειτουργείτε με βάση την πρόληψη και όχι την θεραπεία και με βάση το συμφέρον του τόπου και των δημοτών? Αν πραγματικά είχατε ενδιαφέρον -και όχι όψιμο-, θα είχατε και εσείς και οι κ.κ. αντιδήμαρχοι σας, σαρώσει όλα τα υπουργεία και την ρυθμιστική αρχή, με σκοπό την αντίδραση, την κατάθεση εναντίωσης, την πρόσκληση για συζήτηση των εταιρειών κλπ. 
Κε Λογοθέτη. Πόσα άλλα θέματα θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο ως προσπάθεια καπηλείας γιατί τα κάνουν θέμα άλλοι, όπως το Σουσσάκι, το Κολυμβητήριο, οι Ανεμογεννήτριες κ.α. Πόσα άλλα θέματα θα έρθουν τελευταία στιγμή και χωρίς προετοιμασία επειδή την άλλη μέρα λήγει η προθεσμία και πρέπει μεσάνυχτα να συζητηθεί. Προχειρότητα ή Σκοπιμότητα. Ανικανότητα ή Αναποτελεσματικότητα.
Κε Λογοθέτη. Ακόμα και εάν δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι επί της αδειοδότησης ή επί της εγκατάστασης, είναι αδιανόητο να μην έχετε μπει καν στην διαδικασία να έρθετε σε επαφή με τους επενδυτές και επιχειρηματίες, αφού θα πρέπει να υπάρχουν σημαντικά αντισταθμιστικά και χρηματικά οφέλη στον δήμο από πιθανή εγκατάσταση στα γεωγραφικά όρια του δήμου (δωρεάν δημοτικό ρεύμα, αντισταθμιστικά τέλη, συμβάσεις συντήρησης με βάση εντοπιότητα κλπ).
Κε Λογοθέτη. Ο δήμος δεν είναι μόνο το Καζίνο, οι δικηγόροι και οι επιδιώξεις σας. Ο δήμος είναι κυρίως η κοινωνία, τα έργα, η καθημερινότητα, η προστασία, η καθαριότητα, η ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική συνοχή και προσφορά, η πολιτική για το νερό, η πολιτική για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, η πολιτική για τα αυθαίρετα και τους οικισμούς, η κοινωνική ασφάλιση, η νεολαία, τα καπη, τα γεράνεια, η διώρυγα, το ηραίον, η πολιτιστική κληρονομιά που έτυχε να διαχειρίζεστε, και άλλα ακόμα περισσότερα και σπουδαία.
Και όχι κύριε Λογοθέτη. Δεν περιμένω να τα έχετε λύσει όλα αυτά. Περιμένω όμως να ασχολείστε. Περίμενα να δω ένα σχέδιο για τον τρόπο που θα ασχοληθείτε με αυτά. Περιμένω να δω ένα προγραμματισμό. Περιμένω να δω ανθρώπους να το έχουν πάρει επ’ ώμου και να το παρακολουθούν στην υλοποίηση του. Περιμένω να δω κάποιος να παίρνει αποφάσεις. Φαίνεται όμως ότι θα περιμένω πολύ. Ίσως έως τους επόμενους.
Ένας δημότης
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog