Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tι θα γίνει με όσους πλήρωσαν το χαράτσι στις Energa – Hellas Power;

- Advertisement -

Οι εταιρείες Energa και Hellas Power σε ανακοίνωσή τους διαβεβαιώνουν τους καταναλωτές που έχουν πληρώσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων ότι η καταβολή του ποσού προς το Δημόσιο «θα γίνει κανονικά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες που το έχουν εξοφλήσει»…

Επιπλέον οι εταιρείες προαναγγέλλουν προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά των αποφάσεων για την απαγόρευση συμμετοχής τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις των δύο εταιριών με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας καταγγέλθηκαν χθες Τρίτη και από τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι πελάτες τους μεταφέρθηκαν στη ΔΕΗ.

Οι δύο εταιρίες, που έχουν κοινή ιδιοκτησία, αναφέρουν ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας επιστρέφει στο μονοπωλιακό καθεστώς που ίσχυε μέχρι και πριν από μερικά χρόνια και θέτουν ερωτήματα για την ευκολία, όπως υποστηρίζουν, με την οποία «οι Ρυθμιστικές Αρχές και η πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας αποφασίζουν να κλείσουν μια αγορά, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τρόικα ζητούν και επιβάλλουν το άνοιγμά της».

Επισημαίνουν ότι «υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι δύο ακόμα εταιρείες του κλάδου πρόκειται να διαγραφούν από το Μητρώο του ΔΕΣΜΗΕ και να γίνει καταγγελία της σύμβασής τους». Καταλήγουν λέγοντας ότι «με αυτό τον τρόπο γίνεται πολύ πιο εύκολο για τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε νέα αύξηση τιμών, χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός. Από την άλλη πλευρά μια εταιρεία που κατέχει το 100% της αγοράς έχει πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική αξία κατά τη διαδικασία πώλησής της».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog