Ακόμα δεν έχει κηδευτεί ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος και ήδη άρχισαν οι επιθέσεις στο πρόσωπό του…

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλ. Πολατίδης εξεπλάγη από την αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα του ξαφνικού θανάτου του Θ. Αγγελόπουλου και αναφερόμενος στο έργο του τόνισε από το βήμα της Βουλής: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990».

Και συμπλήρωσε: «Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: “η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα”, “το μετέωρο βήμα του Πελαργού”, που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων. Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται», κατέληξε.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Δόλλη, ο οποίος είπε: «Χάθηκε ο μεγάλος δημιουργός όπως τον αποκαλεί η Φιγκαρό, ο σκηνοθέτης της ευρωπαϊκής μελαγχολίας κατά την Ελ Παΐς, ο μετριοπαθής αλλά ασυμβίβαστος για τη βρετανική Telegraph και για τη Stampa ο σκηνοθέτης που αφηγήθηκε την πιο αληθινή Ελλάδα με ένστικτο και ευαισθησία που κάνουν ένα σκηνοθέτη μεγάλο δημιουργό. Ήταν μία μεγάλη μορφή του παγκοσμίου πολιτισμού. Θα ήθελα να δώσουμε τα συλλυπητήριά μας και την αγάπη μας στην οικογένειά του».

newsbeast.gr