Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ορεινή Κορινθία: Ο παράδεισος δίπλα μας!!!

- Advertisement -

Δυο ώρες μακριά από την Αθήνα βρίσκεται μια περιοχή που θα ‘θελες να χαθείς στις ομορφιές της για μέρες ολόκληρες. Γιατί η ορεινή Κορινθία είναι ένας μικρός παράδεισος…

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Υποθέτω ότι, μετά τα εντατικά μαθήματα που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια όλοι μας στον ελληνικό χειμερινό τουρισμό, γνωρίζετε πλέον ότι Τρίκαλα δεν υπάρχουν μόνο στη Θεσσαλία αλλά και στην Ορεινή Κορινθία. Κι αν δεν το γνωρίζετε, είναι καιρός να το ανακαλύψετε, γιατί η Ορεινή Κορινθία απέχει μιάμιση, άντε δύο ώρες το πολύ από Αθήνα και είναι από τους πιο βολικούς προορισμούς για long weekends. Επιπλέον, είναι πανέμορφη, «σε συσκευασία τσέπης», που σημαίνει ότι μπορείτε να τη γυρίσετε εύκολα και γρήγορα και χωρίς να σκέφτεστε τη βενζίνη, και το οροπέδιο του Φενεού είναι σαν κάτι ζωγραφιές που βλέπαμε στο Δημοτικό, στο βιβλίο της Πατριδογνωσίας.

Σαν βάση σας μπορείτε να διαλέξετε είτε τα Τρίκαλα που χωρίζονται σε Κάτω, Άνω και Μεσαία – με τα τελευταία να θεωρούνται και τα πιο «κοσμικά» – είτε κάποιον  από τους οικισμούς στο οροπέδιο του Φενεού, όπως η Γκούρα και η Καστανιά που έσκασαν μύτη τελευταία και θυμίζουν παλιά Ελλάδα. Γενικά το σκηνικό είναι αρκετά παρθένο με κάτι από Αράχωβα, αλλά χωρίς το μποτιλιάρισμα, το στριμωξίδι και την υπερβολική ώρες-ώρες γκλαμουριά που συναντάς και στην τελευταία χασαποταβέρνα. Ούτως ή άλλως, στην Ορεινή Κορινθία δε θα πάτε για τρελό nightlife – αν και στα Μεσαία Τρίκαλα θα βρείτε μπαράκια που παίζουν ωραίες μουσικές και είναι μια χαρά για ένα ποτό και για να κόψεις όλη την κίνηση στην ευρύτερη περιοχή – αλλά για βόλτες στη φύση που όσο μεγαλώνω, τόσο πιο πολύ τις εκτιμώ.
Βάλτε οπωσδήποτε στο πρόγραμμα τις 3 λίμνες, Δόξα, Στυμφαλία και Δασίου. Ειδικά η πρώτη είναι μαγική κι έχει και το ωραιότερο μπαλκόνι με θέα, αρκεί ν’ ανεβείτε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, λίγο πιο πάνω, και να σταθείτε στον ξύλινο σκεπαστό εξώστη. Ωραία θέα θα βρείτε και στα δύο μαγαζιά-θεσμούς της περιοχής.
ΔΙΑΜΟΝΗ


Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa
Μια πολύ σοβαρή επένδυση κι ένα από τα καλύτερα winter resorts της Ελλάδας. 20 σουίτες με τζάκι, επιβλητικές εγκαταστάσεις, μεγάλα ανοίγματα και τζαμαρίες για αγχολυτικό χάζι στη Ζήρεια και τον Κορινθιακό, καλό σπα, φιλόδοξο εστιατόριο με προτάσεις από τον Δρίσκα και θεματικές δραστηριότητες που σου βάζουν ιδέες. Όπως, ας πούμε, να ξεκινήσεις ιππασία.
www.pliadongi.gr, Κάτω Τρίκαλα, 27430-91137-8


Αρχοντικό Πρεδάρη
Είναι ο ξενώνας που έβαλε την Γκούρα στο χάρτη του τουρισμού. 8 δωμάτια με ξύλινα ταβάνια, πέτρινους τοίχους, χαγιάτια και κεραμοσκεπές πάνω στην πλατεία της Γκούρας, με φόντο πλατάνια, έλατα και καστανιές. Ο ιδιοκτήτης Φίλιππος Πρεδάρης αναπαλαίωσε το αρχοντικό που ανήκει στην οικογένειά του εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου πει όλα τα μυστικά της περιοχής. Στα συν, το πρωινό που σερβίρεται μέχρι αργά.
www.arhontiko-predari.gr, Γκούρα, 27470-51280, 6938-900200


Διόχρη
Άνοιξε το καλοκαίρι που μας πέρασε και είναι από αυτούς τους μικρούς ξενώνες – έχει μόλις 5 δωμάτια – όπου βλέπεις το μεράκι και το γούστο αποτυπωμένα παντού: Στη διακόσμηση που έχει αυτό το πάντρεμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με το πιο αφαιρετικό design, στη λειτουργία, στους φωτισμούς, στα μπάνια που τις περισσότερες φορές είναι το καλύτερο κριτήριο για να βαθμολογήσεις ένα ξενοδοχείο. Η πανοραμική θέα, και εδώ, εξυπακούεται.
www.diochri.gr, Τρίκαλα, 27430-91052, 6942-018458

ΦΑΓΗΤΟ
Το Κουτούκι του Στάικο, Καλύβια Φενεού
Τηλ.: 27470-41166
Με εξαιρετικά προνομιακή θέση, είναι το μαγαζί-θεσμός της Ορεινής Κορινθίας και η μοναδική ταβέρνα με πανοραμική θέα στη λίμνη Δόξα και το μοναστήρι. Το μενού περιλαμβάνει σπιτικά μαγειρευτά, αγριογούρουνο, ζαρκάδι, λαγό και, βέβαια, φασολάδα και ντόπιο λουκάνικο που είναι τα πιο διάσημα hits (μετά τον ίδιο τον κύριο Στάικο).
Κάτι Καλύτερο, Γκούρα
Τηλ. 27470-51260
Η πρώτη ταβέρνα που θα συναντήσετε φτάνοντας στην Γκούρα. Απλή σάλα αλλά με σούπερ θέα στην πεδιάδα του Φενεού και καλό φαγητό που καλύπτει όλη την γκάμα από μαγειρευτά μέχρι καλοψημένα κρεατικά. Ξεχωρίζουν το μοσχάρι με κυδώνι, το αγριογούρουνο με κάστανα και η καρκασόπιτα.
Άρτεμις, Μεσαία Τρίκαλα
Τηλ. 27430-5118060
Καλόγουστη πέτρινη παραδοσιακή ταβέρνα πριν από την πλατεία. Εκτός από νόστιμα μαγειρευτά και ψητά της ώρας, θα βρείτε εδώ μεζέδες για τσίπουρο ή κρασί αλλά και τις καλύτερες χειροποίητες πίτες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε μανιταρόπιτα και πρασόπιτα με κρεμμύδι, σταφίδες και κεφαλοτύρι.
Τα 7 Αδέρφια, Μεσαία Τρίκαλα
Τηλ.: 2743091229
Η δεύτερη κλασσική στάση για φαγητό στα Μεσαία Τρίκαλα. Οικογενειακή ταβέρνα με προσεγμένη κουζίνα. Σερβίρει χωριάτικες πίτες, σούπες, μαγειρευτά, φημισμένα ψητά και τηγανητές πατάτες, τραγανές κα νόστιμες, όπως πρέπει! Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και παντοπωλείο, ανοιχτό κάθε μέρα.
Tο μαγαζί Της Αθανασίας, Άνω Τρίκαλα
Τηλ.: 2734091050
Ένας πολυχώρος – παντοπωλείο, καφενείο και οινοποτείο – βγαλμένος  από άλλες εποχές.. Τσιπουρομεζέδες και τυροκομικά προϊόντα για να αγοράσεις
Insider Tip
Στο παραδοσιακό καφενεδάκι του Μπεκιάρη στην πέτρινη πλατεία της Γκούρας θα πιείτε «σπαστή», ένα παραδοσιακό γλυκό ρόφημα με βάση τη σοκολάτα αμυγδάλου.

πηγή

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog