Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορίτσια σηκώστε το! Ελλάδα Ιταλία (17:00 ΕΤ1)

- Advertisement -

«Πάμε για το χρυσό» έριχνε το σύνθημα λίγο μετά τον νικηφόρο ημιτελικό με την Ουγγαρία η πρώτη σκόρερ του αγώνα Αντιγόνη Ρουμπέση, υπολογίζοντας μάλιστα ότι αντίπαλος θα είναι η Ρωσία με την οποία έχουν… ανοικτούς λογαριασμούς από τον τελικό του 2010…

Τελικά ο τελευταίος σκόπελος στον δρόμο για τον τίτλο είναι σήμερα (17.00) η Ιταλία, πρώην κακός δαίμονας της ελληνικής ομάδας, αλλά «πελάτισσα» τα τρία τελευταία χρόνια, αφού η εθνική γυναικών μετράει 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επί της «σετερόζα» από το 2009.

Πολλά από αυτά μάλιστα ήταν κρίσιμα όπως το χιαστί ματς για πρόκριση στην οκτάδα στο Παγκόσμιο του 2009, ο ημιτελικός στο Ευρωπαϊκό του 2010 (οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τότε και στην Α΄ φάση με νικήτρια την Ελλάδας, όπως έγινε και στο Αϊντχόφεν), ο ημιτελικός στο Παγκόσμιο του 2011.
Οποια όμως και αν ήταν η αντίπαλος της εθνικής γυναικών στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο η προσέγγιση των παγκόσμιων πρωταθλητριών θα ήταν ίδια.

Με πάθος και εξυπνάδα για τη νίκη και τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού πόλο γυναικών.
 Οτι δεν κατάφεραν το 2010 στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ρωσία φιλοδοξούν να το πετύχουν σήμερα όπως το πέτυχαν πέρυσι στον παγκόσμιο τελικό της Σανγκάης με αντίπαλο την Κίνα.
Στον τρίτο τελικό μεγάλης διοργάνωσης μέσα σε 16 μήνες τα κορίτσια του κ. Γιώργου Μορφέση προσέρχονται περισσότερο ώριμα από ποτέ όπως έδειξε και η απόδοσή τους στον ημιτελικό με την Ουγγαρία.

Η διάθεση και το πάθος για τη διάκριση συνδιάζεται με μια σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ηρεμία για τις δυνατότητες της ομάδας όπως εκφράστηκε και στα λόγια της Αλεξάνδρας Ασημάκη «Για να φτάσουμε πάλι σε τελικό, σημαίνει ότι προφανώς είμαστε μάλλον πολύ καλή ομάδα.
Επομένως όχι πυροτέχνημα, μετά το χρυσό στη Σαγκάη.» δήλωσε η 24χρονη φουνταριστή η οποία αύριο Κυριακή θα τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ώς η κορυφαία πολίστρια της γηραιάς ηπείρου ενώ έχει κατακτήσει και τον τίτλο της κορυφαίας στον κόσμο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog