Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Καλούν τους μαθητές να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες στην αργία των Τριών Ιαραρχών!!!

- Advertisement -

Σήμερα 30 Ιανουαρίου, είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών και οι μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου ενημερώθηκαν από τον γυμνασιάρχη και τους καθηγητές ότι “όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στον Άγιο Ιωάννη για εκκλησιασμό και μετά να γυρίσουν στο σχολείο κατά τις 10.00 για μάθημα για να αναπληρώσουν τις ήδη αναπληρωμένες ώρες της κατάληψης!”…

Είμαστε σοβαροί??? Κάνουν δηλαδή τη γιορτή αυτή από θρησκευτική προαιρετική και θεωρείται απλά μια ημέρα χωρίς σχολείο!
 Είναι απαράδεκτη ενέργεια να καλούν τους καθηγητές για αναπλήρωση μαθημάτων τη Δευτέρα 30/1, μέρα της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Η συγκεκριμένη μέρα είναι αργία για τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί παράνομα καλούνται για εργασία, όπως δείχνει το ΠΔ 104/79 στο άρθρο 2:

 Ημέραι αργίας των Γυμνασίων και Λυκείων ορίζονται :
α) Άπασαι αι Κυριακαί,
β) αι θρησκευτικαί εορταί των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος,
γ) αι εθνικαί επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου,
δ) η Καθαρά Δευτέρα,
ε) η 1η Μαΐου και
 στ) η κατά τας κειμένας διατάξεις ημέρα αργίας διά την έδραν εκάστου σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής.

Η εγκύκλιος της…υπουργού λέει
 “Οι σχολικές μονάδες δύνανται (όχι οφείλουν) να συμμετάσχουν τη συγκεκριμένη ημέρα σε εκκλησιασμό ή/και σε εορταστικές εκδηλώσεις με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων”.

Απορώ πώς ο γυμνασιάρχης και ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισαν κάτι τόσο απαράδεχτο για τα παιδιά, για την πατρίδα, για την πίστη μας, σε τέτοιες δύσκολες μέρες για όλους μας! Τί να πώ! Ντροπή!
Για να δούμε πόσοι μαθητές και πόσοι καθηγητές θα είναι αύριο στο σχολείο!

Αναγνώστης

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν γνωρίζω αν η απόφαση αυτή, είναι απόφαση του διευθυντού και των καθηγητώς ή είναι εντολή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κορινθίας!

  2. Απ' όσο γνωρίζω είναι απόφαση του Περιφερειάρχη και όχι του γυμνασιάρχη η αναπλήρωση των ωρών. Αλήθεια σε ποιόν Θεό και ποιούς Αγίους πιστεύουν κάποιοι, που τέτοια ΙΕΡΗ ημέρα για τους μαθητές τους καλούν να κάνουν μάθημα?

  3. Εαν ήταν ΙΕΡΗ ημέρα η σημερινή δεν θα ήταν στην εκκλησία 5 μαθητές.
    Εσείς δεν είστε μαθητές. Είστε…. τα επίθετα δικά σας.
    Εμείς σεβόμαστε και τους κανόνες του σχολείου και τους καθηγητές μας.
    Εσείς δεν σεβόσαστε τίποτα και κανέναν.
    Και αυτό το ονομάζετε εσείς οι μαθητές….μαθητική κοινότητα.
    Μόνοι σας απαξιώνετε τον ΙΕΡΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

  4. Ας κανανε μάθημα στον καιρό που έπρεπε!Οι αγώνες (καταλήψεις) θέλουν θυσίες μετα… αντι να λετε και μπράβο που οι ανθρωποι προσπαθούν να μη χάθουν μαθηματα!
    Δεν την καταλαβαίνω τη λογική σας…

  5. Κανένα άλλο σχολείο στην Κορινθία δεν έκανε σήμερα μάθημα.Είναι πράγματι απόφαση της Περιφέρειας κι αν ναι γιατί εφαρμόζεται επιλεκτικά;Δεν έχουν αναπληρωθεί οι ώρες όταν και την ημέρα του Πολυτεχνείου έκαναν μάθημα;Όταν οι καθηγητές κάνουν λευκές μέρες δεν χάνονται ώρες;(Χωρίς να υποτιμώ τις όποιες διεργασίες του συλλόγου τους)Μήπως τελικά τα παιδιά μας τιμωρούνται γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα;

  6. Απαραδεκτοοοοο!! πηγαμε τα παιδια μας σχολειο και αποφασησαν εκεινη την ωρα αν 8α γινει μαθημαα!! απαραδεκτοιιι… ΟΛΟΙ ο γυμνασιαρχης κυριος σκορδηλακης πως πηρε την ευθυνη μετα να διωξει τα παιδια μας? και οχι μονο αλλα να αποφασιζει εκεινη την ωρα το τι θα γινει τελικα γιατι πιθανον δεν ειχε χρονο να σκεφτει αλλη μερα τι θα γινοταν!! απαραδεκτοςς!! μεταφεραμεε τα παιδια μας σχολειο 2 φορες για τον γυμνασιαρχη που ισχυριζεται οτι ειναι και της θρησκειας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog