Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στον πάγο η χώρα

- Advertisement -

Θερμοκρασίες που θυμίζουν… Σιβηρία θα σημειωθούν τη νέα εβδομάδα, καθώς από τη Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας…

Πολύ κρύες αέριες μάζες αναμένεται να φτάσουν από τη Δευτέρα στην περιοχή προκαλώντας πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Η επιρροή των ψυχρών μαζών αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να διαρκέσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Την Τρίτη, μάλιστα, αναμένεται να χιονίσει στην πρωτεύουσα με τον υδράργυρο στα Βόρεια Προάστια να δείχνει τους -7 βαθμούς.

Για σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από μείον 2 (-02) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία-Σποράδες,

H παγωμένη Φλώρινα

την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και βροχή η χιονόνερο στα υπολοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες, θα έχουμε νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Στα δυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βροχές η χιονόνερο στα υπόλοιπα.

zougla.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog