Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λουτράκι:Δελτίο τύπου Παρέμβασης Πολιτών

- Advertisement -

Γ. ΓΚΙΩΝΗΣ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

Πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα εξέπεμψε η μαζική παρουσία κόσμου στην εκδήλωση όπου η «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Ήταν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, καθώς πλέον οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους από την απούσα Δημοτική Αρχή.
Αυτό ήταν και το μήνυμα του κ. Γιώργου Γκιώνη. Στην σύντομη παρέμβασή του περιέγραψε την δυσχερή οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του Δήμου είναι να σταθεί δίπλα στον πολίτη, αλλά η Δημοτική Αρχή Λογοθέτη δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν είναι δίπλα στον δημότη

«Στην δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, ήρθε να προστεθεί και μία πραγματικά λίγη, ελάχιστη, δημοτική αρχή. Την ώρα που ο συμπολίτης ψάχνει να βρει στήριγμα, έχουμε μία δημοτική αρχή που νοιάζεται για τις αμοιβές των δικηγόρων και τις προμήθειες υλικών. Αντί να ενδυναμώσει τους θεσμούς κοινωνικής πρόνοιας, αντί να σταθεί ατομικά δίπλα σε κάθε συμπολίτη που έχει πρόβλημα – και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί – αποκλείστηκε στο Δημαρχείο. Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν είναι δίπλα στον δημότη, την ώρα που ο δημότης την αναζητά. Και ταυτόχρονα είναι μία δημοτική αρχή χωρίς όραμα. Μία Δημοτική Αρχή που δεν δουλεύει, δεν εργάζεται για τον Δήμο. Γι’ αυτό και επί ένα χρόνο δεν υπέγραψε ούτε ένα έργο για τον Δήμο μας. Αντίθετα έδωσε σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ευρώ για προμήθειες υλικών», τόνισε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών».

Πως να στηρίξουμε τους συμπολίτες

Ο Γ. Γκιώνης προσδιόρισε την πολιτική και κοινωνική δράσης της δημοτικής παράταξης το προσεχές διάστημα ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» και «να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες». «Το 2012 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για να αφήσουμε την πόλη σ’ αυτή τη δημοτική αρχή που δεν μπορεί να διοικήσει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι συμπολίτες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Μας έκαναν Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών, Τοπικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους. Οφείλουμε να ανταποδώσουμε – τώρα που είναι τα δύσκολα για όλους – την εμπιστοσύνη τους. Να τους στηρίξουμε ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά. Είναι το καθήκον μας και η ηθική μας υποχρέωση. Εμείς οφείλουμε να δώσουμε αξιοπρέπεια στην πόλη. Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι παρόντες. Ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Και εγώ προσωπικά έχω την ανάγκη της δικής σας παρουσίας στον αγώνα που δίνουμε με υπερηφάνεια για τον Δήμο και τους συμπολίτες μας. Είμαι βέβαιος ότι με συλλογική προσπάθεια, με κοινωνική και πολιτική ενότητα, όλοι μαζί, θα απαντήσουμε θετικά στην πρόκληση της κοινωνίας και των καιρών».

«Η φύση απεχθάνεται το κενό. Η δημοτική αρχή δεν είναι μόνο κατώτερη των περιστάσεων. Είναι απούσα από την κοινωνική πραγματικότητα, από την καθημερινότητα του κάθε συμπολίτη. Όμως οι συμπολίτες ψάχνουν να βρουν στήριγμα», τόνισε ο Γ. Γκιώνης. «Ας ανταποκριθούμε στο αίτημά τους. Ας είναι η σημερινή συνάντηση το νέο ξεκίνημα που ζητά η πόλη. Να δώσουμε όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη. Να ζεστάνουμε τις καρδιές των συμπολιτών μας. Όλοι έχουμε ανάγκη όλους. Να γίνει η επανεκκίνηση της κοινωνίας, της πόλης», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση ο Γ. Γκιώνης υπογράμμισε:
«Αυτές τις ώρες χρειάζεται συσπείρωση και αλληλεγγύη. Χρειάζεται να ξαναβρούμε τους δεσμούς μας. Να μιλήσουμε με τα παιδιά μας με όρους ηθικής και αξιοπρέπειας. Να ξαναβρούμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Η χώρα, η κοινωνία, ο τόπος μας είναι σε σημείο καμπής».

Στην εκδήλωση, στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος π. Σοφρώνιος, συμμετείχε το σύνολο των εκλεγμένων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», τα στελέχη του ψηφοδελτίου και πλήθος συμπολιτών.
Ο Γ. Γκιώνης ευχαρίστησε τον κόσμο που πλημμύρισε την αίθουσα, την οικογένεια Παπαδάκη για την φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους «υγεία, οικογενειακή ευτυχία, χρόνια πολλά, και κυρίως, χρόνια καλά».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Α ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΣ ΚΑΘΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

  2. Οεο,Οεο!!!
    Το κανατε παλι το θαυμα σας .

    Ποιος ,φωστηρας εξ υμων ,δεν ανανεωσε την συνεργασια με το ΚΤΕΛ και κοπηκαν απο σημερα τα δρομολογια ,και τα παιδια να μη μπορουν να πανε στο σχολειο ?
    Δεν φτανει που βουλιαξατε στο σκοταδι τον δημο μας ,με τις καμενες λαμπες ,δεν φτανει ,που ζειτε στην απολυτη νιρβανα σας ,τι αλλο "μιρακολο " να περιμενουμε απο εσας ?

    Και αφου κ. Λογοθετη βαριεστε που ζειτε ,γιατι δεν τα παρατατε ,να αναλαβει καποιος ανθρωπος που αγαπα τον τοπο ?
    Γιατι ? και παλι γιατι?
    Λεφτα για ανυπαρκτα φαντασματα ,εχετε να μοιραζετε στους δικηγορους κουμπαρους σας ,για τα παιδια που πρεπει να πανε στο σχολειο ,μουγγα στην στρουγκα.
    Εκτος και αν στειλετε λιμουζινες ιδιωτικες να τα πανε στο σχολειο.
    Τωρα καταλαβα ,γιατι κοψατε πιττα και εισαστε 3 και ο κουκος. Που ειναι οι συνεργατες σας? σας απαξιωσαν και αυτοι .ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ?
    Κ. Γκιωνη το μονο βεβαιο ειναι οτι θα ειστε ο επομενος δημαρχος μας ,μια και οι συμμαχιες εφεραν τον τοπο σ αυτο το απαξιωτικο σημειο ,σημειο καθετης πτωσης .
    ευχαριστω

  3. SHMERA EINAI MERA PAGONIAS.OSA KI AN GRAPSETE KAI OI
    MEN YPER TOY PROHN DHMARXOY KOU GKIONH ALLA KAI OI ALLOI YPER TOY NYN DHMARXOY KOU LOGOTHETH DEN PROKEITAI NA MAS ALLAKSOYN GNOMH GIA TO POSO AXRHSTOI EINAI KAI OI DYO KAI POSO AKATALLHLOI GIA THN THESH POY KATHXAN.SHMERA EINAI MIA MERA PAGONIAS ALLA OI MERES KATAPSYKSHS TON KATEPSYGMENON DHMARXON MAS EXOYN EKPAIDEYSH NA ZOYME (GIA LIGO EYTYXOS AKOMA)STHN APOLYTH APRAKSIA KAI SYNAMA NA PLHRONOYME KAI TO REYMA

  4. ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ σου να το ΚΟΨΕΤΕ??? ΓΙΑΤΙ???

  5. Ο Κ. ΓΚΙΩΝΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΣΚΟΝΗ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΟΒΑΝ ΟΙΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ.Κ.ΓΚΙΩΝΗ ΗΣΟΥΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ.ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΕΛΕΓΕΙΣ .ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΙΥ Κ.ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog