Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων: Ποιοί αντιδήμαρχοι θα φύγουν;

- Advertisement -

ΣΟΚ στην τοπική κοινωνία προβλέπεται να φέρουν οι αλλαγές του ΥΠΕΣ μέσω της τροποποίησης του Καλλικράτη…
Στο άρθρο 1 οι αντιδήμαρχοι για πληθυσμό 20.001 – 50.000 μειώνονται σε 3 από 5, ενώ δεν υπάρχει αύξηση λόγω συγχώνευσης δημοτικών ενοτήτων (αφού οι ενότητες που έχουν ενωθεί στον Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων είναι 4).
Τώρα, για ποιόν χτυπάει η καμπάνα μεταξύ των Δ. Δέδε, Γ. Δέδε, Σ. Νικολάου, Γ. Γλυκοφρύδη και Θ. Μουζάκη;
Δείτε τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου

Άρθρο 1
Αντιδήμαρχοι
Το άρθρο 59 του ν.3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 59
Αντιδήμαρχοι
1. Το δήμαρχο επικουρούν οι αντιδήμαρχοι. Αντιδήμαρχοι είναι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ορίζει ο δήμαρχος και στους οποίους μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλην και κατά τόπο. Οι κατά τόπον αρμοδιότητες ασκούνται στα όρια μιας ή περισσότερων δημοτικών ενοτήτων της παρ. 1 του άρθρου 2 του παρόντος.
2. Ο αριθμός των αντιδημάρχων ορίζεται ως εξής: Σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους ορίζεται ένας (1) αντιδήμαρχος. Στους δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο (2) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι. Από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις (4) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό εκατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους ορίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων ορίζονται έως έξι (6). Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν (1), εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε (5) έως και οκτώ (8), κατά δύο (2) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από εννέα (9) έως και δώδεκα (12) και κατά τρεις (3) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δώδεκα (12) και ανώτερος.
Στους δήμους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 3852/2010 ο αριθμός των αντιδημάρχων είναι ίσος με τον αριθμό των δημοτικών κοινοτήτων και μπορεί να αυξηθεί κατά δύο (2).
3. Στους αντιδήμαρχους, εκτός των καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων, ο δήμαρχος μπορεί να μεταβιβάζει και τις ακόλουθες κατά τόπον αρμοδιότητες:
α) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Την παρακολούθηση την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Την υπογραφή με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Την άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητα που μπορεί να τους μεταβιβάζει με απόφασή του ο δήμαρχος, που αφορά τη δημοτική ενότητα.
Οι αντιδήμαρχοι κατά την άσκηση των κατά τόπον αρμοδιοτήτων τους συνεργάζονται με τους προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων της αντίστοιχης δημοτικής ενότητας.»
4.. Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
5. Η απόφαση του δημάρχου με την οποία ορίζονται οι αντιδήμαρχοι και τους μεταβιβάζονται αρμοδιότητες κατά την παράγραφο 1 του παρόντος δημοσιεύεται σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα και, αν δεν υπάρχει ημερήσια, σε μία εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας του νομού και αναρτάται και στην ιστοσελίδα του δήμου.
6. Αν ο αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμοδιότητές του ασκεί άλλος αντιδήμαρχος που ορίζεται από τον δήμαρχο ή ο ίδιος ο δήμαρχος.»

loutraki1
- Advertisement -

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον Μιτε δεν τον κουναει κανενας, μπορει ο Δημος να βαλει λουκετο αλλα ο Μιτε οχι, ολοι μπορει να φυγουν εκτος απο τον ανθρωπο παντος καιρου. Τι κριση και ξεκριση, τι και αν ο Καλλικρατης αλλαζει προσωπο καθε 4 μηνες, ολα αυτα δεν αφορουν τον Μιτε. Ειναι αφθαρτος και να το βαλετε καλα στο κεφαλι σας.

  2. s-spinos:
    Τι λέτε μωρέ παιδιά;;;
    θα χάσουμε τέτοιον αντιδήμαρχο σαν το Μίτε;;;
    Που θα βρούμε άλλον ρε παιδιά;;;
    Όχι, να μη φύγει ο Μίτε! να φύγει ο Δήμαρχος και στη θέση του
    να μπει ο Μίτε!!!!!!!!!

  3. Αν δεν υπαρχει Αγιοθοδωριτης Αντιδημαρχος, τοτε μυριζωμε πολεμο, της κακομοιρας θα γινει, απο τον Αγιο Χαραλαμπο και περα δεν θα τολμαει να περασει Λουτρακιωτης. Με τα διαβατηρεια στο στομα θα κυκλοφορουν και στο Καλαμακι και στον Ισθμο οι Λουτρακιωτες. Οι δυο παραπανω περιοχες χαρακτηριζωντε σαν ουδετερη ζωνη αλλα με αυστηρη αστυνομευση και εποπτεια απο τους Αγιοθοδωριτες. Αν τυχον Λουτρακιωτης θελει να παει στη πολη των Αγιων, θα χριαζετε ειδικη αδεια, βιζα και εισητηριο 349 ευρω ααααααα να φοραει και κρανος γιατι μερικες ψιλες θα τις αρπαξει.

  4. Πιθανότατα θα υπάρχει Αγιοθοδωρίτης όπως και Περαχωρίτης για πολιτικούς και όχι μόνο λόγους. Από εκεί και πέρα αν τα βάλουμε κάτω ο Γιώργος Δέδες μάλλον κουνάει μαντίλι και ένας εκ των Νικολάου – Δημήτρη Δέδε. Ο Μουζάκης δεν φεύγει γιατί κάνει δουλειά το ίδιο και ο Γλυκοφρύδης που είναι ο αφανής ήρωας. Κρατάω βέβαια μια πισινή για τον Μπούζη λόγω Τουριστικής. Βεβαια και ο Νικολάου δύσκολα θα φύγει γιατί έχει σοβαρό πόστο. Συνεπως προβλέπω Δημήτρη και Γιώργο Δέδε για αποχώρηση από το σπίτι του big brother. Και ποιος τον ακούει μετά τον Μίτε. Βέβαια ο Λογοθέτης τυπικά θα την έχει κάνει την δουλειά του αφού δεν νομίζω να έχει ξεχάσει επιθέσεις σε Τατούλη κτλ κτλ. Αλλά ποιος τον ακούει τον Μίτε. Θα χετε να βγάζετε ειδήσεις για 2 βδομάδες. Ρε για σας δουλεύει ο Καλλικράτης!!!!!!!!

  5. Αν ένας αντιδήμαρχος θα πρέπει να παραμείνει στη θέση αυτή,για όλη την θητεία Λογοθέτη είναι ο Θανάσης Μουζάκης.
    Κάνει σημαντικό έργο παρά τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος και το βλέπουμε όλοι.Σίγουρα θα το βλέπει και ο Δήμαρχος που δικαιώθηκε γι αυτή την επιλογή του.

  6. Επειδη το ψαρι βρωμαει παντα απο το κεφαλι ,και επειδη σ αυτον τον δημο μονο η μιζερια και η δικομανια επικρατει ,δεν βρισκω τον λογο να υπαρχουν τοσοι αντιδημαρχοι ,που στην τελικη και να ηθελαν να προσφερουν δεν εισακουοντε.
    Και μη κοπτεστε σαν τους γυμνοσαλιαγγες να κανετε προτασεις ,λογω προσωπικων ρουσφετιων ,να ειστε σιγουροι οτι αυτοι που θα μεινουν θα ειναι αυτοι που φερνουν τα ψηφαλακια και μονο αυτοι.
    Αλλωστε αλλο νταλκα δεν ειχαμε ,τι στιγμη που μεχρι το βραδυ θα εχουμε σαν χωρα χρεοκοπησει ,να ασχολουμαστε με π@@@@@@@@ριες.

  7. Αν δεν το εχεις καταλαβει 2.29 η Ελλαδα εχει χρεοκωπησει εδω και πολυ καιρο και ας ειναι καλα ο ΓΑΠ που τελικα τα καταφερε και μας γυρισε 50 χρονια πισω, αν νομιζεις πως τωρα χρεοκωπησαμε εεεεε κρυφοπασοκος θα εισαι και προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικιολογητα. Στο θεμα μας τωρα, λοιπον, Αντιδημαρχοι απο τους Αγιους οπωσδηποτε. αλλιως θα εχουμε πολεμο. Η προταση αυτη δεν μπαινει σε καμια διαπραγματευση και αν σας αρεσει. Γκεγκε ?

  8. Ο Μουζακης εχει κανει παρα πολυ σοβαρη δουλεια οπως και οΝικολαου που εχει ενα παρα πολυ δυσκολο ποστο.Θεωρω οτι ο Λογοθετης θα κανει τραγικο λαθος αν τους απομακρυνει.

  9. ΣΩΣΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΦΥΤΕΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ .ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ …. ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ …. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΙΑ …. ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΗ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΕΣ

  10. Διδαξτε στον Γ.Δεδε τι σημαινει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ για να ξερει πια ειναι η δουλεια του επιτελους ο ανθρωπος καυστηρες εφτιαχνε και τωρα δουλευει εις βαρος ολων μας απο την ημυ μαθεια του…. για προσωπικους λογους του εχει αφησει το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ " ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ " χωρις θερμανση δυο μήνες και η απαντηση που πηραμε ηταν αδικαιολογητα ασαφης .. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ αγ. θεοδωρων ΚΑΙ ΠΩΣ ? ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ? ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Γ.ΔΕΔΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ& ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΠ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΑΝΗΚΕ

  11. Ο ΜΠΟΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΝΗ ΕΒΑΛΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΧΟΡΗΓΟ……… ΚΥΡ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΜΑΓΚΕΣ

  12. ο μπομπυ και η θεωνη είναι ένα από τα ακτυπητα ζευγάρια πως λέμε
    ο δράκος με την κουλα
    ο ψυχογιός με τον ψυχογιο
    ο μήτε με τη ρουλα
    η λέζου με την παντούδη
    όλοι αυτοί είναι χρήσιμοι και ανιδιοτελείς!

  13. ΑΛΕΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΞΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ………..ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΙ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog