Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φέρνω 3 εκατομμύρια ευρώ αν βάλουν οι μέτοχοι 4!

- Advertisement -

Ο Ντέμης Νικολαϊδης εδώ και 10 μέρες έχει μπει πάλι δυναμικά στο κάδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ που κινδυνεύει με… κατάρρευση και η αλήθεια είναι πως η παρέμβαση του προκάλεσε εξελίξεις…
Σήμερα κάλεσε εκπροσώπους των μεγαλύτερων αθλητικών σάιτ στο γραφείο του. Το aek365 ήταν εκεί. Ο Ντέμης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των συζητήσεων, στην πρόταση που έχει κάνει με την οποία εξασφαλίζεται η επιβίωση της ΑΕΚ αλλά και για το μέλλον. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ ήθελε να είναι σε θέση να ανακοινώσει σήμερα, αν τον εξουσιοδοτούσαν οι άλλοι μέτοχοι, την λύση για την ΑΕΚ. Οπως όμως ξεκαθάρισε δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για την απόφαση τους παρότι είναι αισιόδοξος πως η λύση θα δοθεί γιατί οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και τα νούμερα δεν αμφισβητήθηκαν. Επίσης θεωρεί πως από τα νούμερα που προέκυψαν από τις συζητήσεις φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν ήταν κακοδιαχειριστής και πως την επόμενη τετραετία και πολλά περισσότερα χρήματα μπήκαν από τους μετόχους, πάνω από τα διπλάσια, και οι ζημιές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες. Αναλυτικά ο Ντέμης δήλωσε:
-Ποια ήταν λοιπόν η πρότασή σου στους μετόχους;
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπουν 4 εκατ. ευρώ και να φύγει και το δάνειο. Αν γίνει αυτό, υπάρχουν άνθρωποι, όλες τις λεπτομέρειες τις γνωρίζει ο Χάρης Οικονομόπουλος, που μπορούν να δανείσουν άλλα 3 εκατ. ευρώ. Το 1 εκατ. ευρώ είναι από έναν άνθρωπο, με εγγύηση τα χρήματα του Ψωμιάδη. Τα άλλα δύο είναι από δύο άλλους ανθρώπους με εγγυήσεις ταμειακές. Η ΑΕΚ μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε οτιδήποτε δεν έχει εκχωρήσει. Για παράδειγμα το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Υπάρχουν δηλαδή 3 εκατ. που αν γίνει αυτό που λέμε, θα έρθουν και αυτά. Μιλάμε δηλαδή για 7 εκατ. ευρώ άμεσα. Τα 2 εκατ. βέβαια θα είναι της ΑΕΚ, απλά θα έρθουν πιο μπροστά από ότι είναι προγραμματισμένα κανονικά και θα είναι για να βοηθήσουν άμεσα.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν θα επενδύσουν στην ΑΕΚ απλά θα την βοηθήσουν. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά αλλά υπάρχει καλή διάθεση από όλους και γίνονται συζητήσεις για να μπουν τα χρήματα. Εμένα αυτή είναι η πρότασή μου, το είπα και το Σάββατο. Πρέπει να υπάρξουν αυτά τα χρήματα ώστε η ΑΕΚ να είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου μία βιώσιμη ομάδα. Μετά τις 30 Ιουνίου θα έχει πάλι πρόβλημα, αν το «Θεμέλιο 21», αυτή η πρωτοβουλία του Μιχάλη Τροχανά, που είναι ένας σοβαρός θεσμός, δεν ενισχυθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ, αφού δει ότι κάτι γίνεται ή δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής, πάλι θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ. Η επόμενη κίνηση που θα κάνει η ΑΕΚ θα είναι να ισχυροποιήσει το «Θεμέλιο», να ισχυροποιήσει μία διοίκηση, η οποία θα έχει και τα λεφτά που θα μπουν και αν πάνε εκεί που πρέπει. Βέβαια πολύ καλό θα είναι μέχρι τότε να βρεθεί επενδυτής και να έχει βοήθεια και από το θεμέλειο.
-Υπάρχει εμπιστοσύνη στη νυν διοίκηση ή θα πρέπει να μπουν και κάποιοι άλλοι;
Κατά τη γνώμη μου στη νυν διοίκηση θα πρέπει να μπουν και άλλοι άνθρωποι. Άποψή μου, συμβολικά και μόνο, είναι πως και στη διοίκηση της ΠΑΕ και του «Θεμέλιο» θα πρέπει να είναι και ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς και ο Μαύρος. Και ο Χάρης Οικονομόπουλος. Ο οποίος και μόνο αυτό που έχει αναλάβει με τον Ψωμιάδη, είναι μία μεγάλη προίκα. Η ΑΕΚ και το «Θεμέλιο» θα πρέπει να έχει μία μεγάλη σημαία αυτά τα χρήματα που κλάπηκαν από την ΑΕΚ.
-Υπάρχει κάποια επικοινωνία με τους παραπάνω;
Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα με τα παραπάνω άτομα. Τη γνώμη μου λέω.
-Ποιοι μέτοχοι θα βάλουν τα 4 εκατ. ευρώ;
Δεν θα μπω εγώ στη διαδικασία να πω ποιοι θα πληρώσουν Ας τα βάλουν κάτω να δουν αν ο Νικολαϊδης είναι κακοδιαχειριστής. Ας τα βρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Δεν θέλω να πω ονόματα. Όσοι έτρεχαν την ομάδα από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι μέτοχοι. Μακάρι να είχα και εγώ 5 εκατ. ευρώ και να τα έβαζα, παρότι όπως προκύπτει από τα νούμερα, δεν χρωστάω Ας δούνε ποιοι χρωστάνε. Από τη στιγμή που υπάρχει καλό κλίμα και καλή διάθεση από μεριάς τους, αυτό πρέπει να γίνει. Έχω κάνει τις προτάσεις μου στους μετόχους από το περασμένο Σάββατο και είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει, επειδή βγήκα να μιλήσω. Μπορεί και να γίνει. Είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κάτι κακό και για αυτό βγαίνω να μιλήσω. Μπορεί σε 2-3 μέρες οι ίδιοι άνθρωποι να πουν βγαίνουμε και το κάνουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν αποφάσεις. Δεν  κάνω τίποτα πίσω από την πλάτη τους. Τους είπα ότι θα βγω να μιλήσω. Αν θέλετε εσείς να συναντηθούμε μετά από μία εβδομάδα και μετά ξανά από μία εβδομάδα, δεν έχω πρόβλημα, αλλά έχουμε μπροστά το ΟΥΕΦΑ και θα το χάσουμε. Για αυτό πάρτε μία απόφαση γρήγορα. Αυτοί είναι μεταξύ τους στα τηλέφωνα.
-Και μετά τι πρέπει να γίνει;
Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να φύγουν οι μέτοχοι, όλες οι μετοχές να πάνε στο «Θεμέλιο», αν θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε και οι Supporters, με έναν τρόπο να ενσωματωθούν στο «Θεμέλιο», να απορροφηθούν, ώστε μεγαλομέτοχος να είναι ο κόσμος της ΑΕΚ και αν υπάρχει επενδυτής να μπορεί να πάει και με ΑΜΚ και πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, από το «Θεμέλιο».
-Ο πρόεδρος σας απασχολεί;
Εμένα με ενδιαφέρει ποια θα είναι η διοίκηση που θα διαχειριστεί αυτά τα χρήματα. Δεν έχω κάτι απέναντι στον κ. Δημητρέλο. Χρειάζεται μια διοίκηση προσωπικοτήτων. Χρειάζονται άνθρωποι σύμβολα, αλλά και τεχνοκράτες, δίπλα στον κ. Δημητρέλο, για να δουν πως θα διαχειριστούν τα χρήματα. Αλλά κυρίως «σύμβολα» στην διοίκηση για να εμπνεύσουν και τον κόσμο της ΑΕΚ.
-Πιστεύεις ότι μπορεί να προχωρήσει το «Θεμέλιο» αυτή την εποχή; Μπορεί να μαζέψει ικανά λεφτά για να τρέξουν την ΑΕΚ;
Αν δουν ότι υπάρχει όλη αυτή η κίνηση από τους μετόχους και συνειδητοποιούσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πίσω. Επιμένω ότι ο κόσμος είναι μόνο για τα διαρκείας, αλλά επισήμανα και στους ανθρώπους του «Θεμελίου» ότι δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο να πληρώσει τα χρέη των άλλων. Αν δουν λοιπόν κίνηση από τους μετόχους, ίσως έτσι να συμμετάσχουν. Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και όχι για να πληρώσει τα χρέη των μετόχων της.
-Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε σε επόμενο διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ;
Όχι, καμία.

*aek365 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog