Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραμένει το κρύο σε όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

- Advertisement -

Ακόμη μια μέρα η Ελλάδα στην… κατάψυξη για την Ελλάδα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να παρατηρούνται από το βορρά έως το νότο…

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων.

Στα Τρίκαλα, στο δήμο Πύλης, είναι αποκλεισμένα 20 δημοτικά διαμερίσματα. Στο δήμο Λαμίας έχει αποκλειστεί η Καστανιά Υπάτης, αλλά και τα χωριά Περιβόλι, Νικολίτσι, Κυριακοχώρι, Πλάτανος, Κολοκυθιά, Αργυριά του δήμου Μακρακώμης. Αποκλεισμένο και το δημοτικό διαμέρισμα Αετομηλίτσας στα Γιάννενα.

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο είναι όλος ο δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα, ενώ βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, που έχουν προκαλέσει διακοπή ρεύματος, υπάρχει και στα χωριά Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλα, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό, Πελοκομήτης, Πέτρινο., Ανθοχώρι, Κρυοπηγή, Ελληνόκαστρο, Αμυγδαλί Ελληνόπυργος.

Ανάλογο στο σκηνικό και στα χωριά των τέως δήμων Δομνίστας, Φουρνάς, Κτημενίων καθώς και των χωριών Παυλόπουλου, Παπαδιάς και Μυρίκης του δήμου Καρπενησίου και των χωριών Τρίδεντρου και Τροβάτου του δήμου Αγράφων στην Ευρυτανία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καταιγίδες βαθμιαία στα δυτικά και ένταση των χιονοπτώσεων. Ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανεμών στο Ιόνιο που τοπικά θα φθάσουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.
 Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα νοτια και παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική στερεά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από -05 (μείον 05) έως 03 βαθμούς.
Σάββατο 11-02-2012

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και από το απόγευμα τοπικές βροχές στα υπόλοιπα. Τη νύχτα στο βορειοανατολικό Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χωρα νεφώσεις με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινά της βόρειας και της κεντρικής χωρας και βροχές στις νοτιότερες περιοχές, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και πιθανώς πρόσκαιρα στα νοτια.

Κυριακή 12-02-2012

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χωρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog