ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ Τ.Κ 20300
ΤΗΛ.ΦΑΞ. 27440-65388 ΚΙΝ:694 5757383
E-MAIL kyngerania@hotmail.gr- httpwww.kyngerania.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λουτράκι 10-02-2012
Λίγα μέτρα από την αλμύρα της παραλίας του Σχοίνου και εντός περιφραγμένης έκτασης ιδιώτη εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα και στη φθορά του χρόνου σαπίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα του τμήματος περιβάλλοντος της πρώην ΔΑΕΤ.
Το έτος 2008 και επί δημαρχίας Γκιώνη αγοράστηκαν από την ΔΑΕΤ 2 Mitsubishi L200 4χ4 τα οποία μετατράπηκαν σε πυροσβεστικά οχήματα ταυτόχρονα επισκευάστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία τα δυο πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου ένα Unimok και ένα Mercedes τα οποία είχαν αγοραστεί το 2002 από την ΔΑΕΤ και είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο αλλά ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν μέχρι το 2008.
Την εποχή που η Ελλάδα καιγόταν από άκρου σε άκρου ο δασικός πλούτος του τότε Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας δεν έχασε ούτε ένα στρέμμα δάσους γεγονός που μόνο στην τύχη δεν μπορεί να αποδοθεί. Η συνεισφορά των οχημάτων αυτών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή ήταν έτοιμα επιχειρησιακά αποτέλεσε το ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας αυτής.
Αρχές του έτους 2011 ο Πρόεδρος του συλλόγου μας Θυμής Μιχάλης ο οποίος τύγχανε απερχόμενο μέλος του Δ.Σ της ΔΑΕΤ και υπεύθυνος του προγράμματος πυρασφάλειας από το 2007 έως το 2010 παρέδωσε στη νέα δημοτική αρχή πλην των άλλων και τα 4 οχήματα πλήρως εξοπλισμένα και σε άριστη επιχειρησιακή κατάσταση για τα οποία είχε προβλεφθεί και η στέγαση τους για την χειμερινή περίοδο.
Από το2008 το ένα Mitsubishi διαχείμαζε εντός του κτηρίου της πυρασφάλειας ,το Mercedes σε υπόστεγο στο πάρκο Μάτση και τα άλλα δυο σε υπόστεγο που κατασκευάσθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο στο δημοτικό κτήριο των Πισσίων.
Το καλοκαίρι του 2011 τα οχήματα των Πισσίων μεταφέρθηκαν στο Σχοίνο και παραμένουν ακινητοποιημένα μέχρι σήμερα σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα εκτεθειμένα στον ήλιο και στην βροχή με ότι συνεπάγεται αυτό για τον χρόνο ζωής τους και την επιχειρησιακή τους ικανότητα όταν θα χρειαστούν.
Επειδή ο κος δήμαρχος δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών και να επιλαμβάνεται των πάντων τον καλούμε να δώσει εντολή για την άμεση μεταφορά τους στο υπόστεγο των Πισσίων και την συντήρηση τους ώστε να είναι έτοιμα να επέμβουν αν χρειαστεί στις δυσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτη την περίοδο στο διαμέρισμα των Πισσίων μιας και τα δυο είναι ειδικών δυνατοτήτων και ειδιέτερα το Unimok σε περιπτώσεις αποκλεισμού. Όπως συνέβη τον χειμώνα το 2009
<< ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ >>